Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün, dün Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdikleri AK Parti Şubat Ayı İl Genişletilmiş Danışma Meclis Toplantısı’nda CHP’yi hedef alan söylemlerine yanıt gecikmedi.

Özlü’nün “Ne gariptir ki isminde Cumhuriyet olan bir parti cumhurdan kaçıyor. İsminde halk geçen parti halktan kaçıyor. Halkın karşısına geçmekten kaçıyor. CHP anayasa görüşmelerini sabote etmek için meclisin itibarine yakışamayacak envai çeşit yalan ve iftiralarla anayasa değişikliği teklifini karalamaya çalıştılar. Onların yalanları varsa bizimde doğrularımız var. Teklifin amacı yönetimde istikrarı sağlamaktır. Yürütmedeki çift başlılığı ortadan kaldırmaktır.” ifadelerine CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’dan cevap geldi.

“İlk önce milletvekillerinin özgür oy kullanamadığı gerçeğinden başlanmalı”
CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, şunları kaydetti:“Sayın Bakanımız bilmelidir ki biz ‘CUMHUR’ derken, halkımızın tamamını anlıyoruz. Cumhurbaşkanı’nın ise tüm halkımızın başkanı olmasını istiyoruz. Toplumun tamamını tarafsız bir şekilde yönetsin istiyoruz. Hiçbir vatandaşımız Cumhurbaşkanı’nın partisinden olmadığı için farklı bir düşünceye kapılmasın istiyoruz. Ayrıca kendileri meclisin itibarını gözetiyorlarsa; ilk önce milletvekillerinin özgür oy kullanamadığı gerçeğinden başlamaları gerekir. Referandum da ‘evet’ çıkması durumunda ise meclisimizin ne kadar özgür ve hür bir şekilde çalışacağını düşünmeleri gerekir.”

Doğruları olanlar susmaz
Tozan ayrıca AK Parti İl Teşkilatı’na yönelttiği ancak cevap alamadığını ifade ettiği sorulara Bakan Özlü’den yanıt beklediğini belirtti. CHP Düzce İl Başkanı Zekeriyaz Tozan, “Sayın Bakanımızın doğrularına değinecek olursak, il teşkilatlarından alamadığım soruların cevabını kendileri versin bizler de faydalanalım doğrularından. Zira doğruları olanlar susmaz. Sayın Bakanımız istikrardan bahsetmektedir, yönetimde 14 yıldır sağlanamayan istikrar modeli vardır da bu model partili cumhurbaşkanlığına mı saklanmıştır? Yönetimde hangi çift başlılık vardır? Ahmet Davutoğlu’nun görevinden istifası çift başlılık olmadığının en bariz örneği değil midir?”

‘Koalisyonları bitirecek’ gerçeği yansıtmamaktadır
 “Yeni anayasanın koalisyonları bitireceği ise gerçeği yansıtmamaktadır.” ifadesini kullanan Tozan, örnek olarak Latin Amerika ülkeleri gösterdi ve şöyle devam etti: “Arjantin, Brezilya, Venezuella, Meksika’da koalisyonlar vardır ve 9 partili koalisyonlar görülebilmektedir. Son olarak OECD raporlarına göre; Başkanlık Sistemi’nin iki misli istikrarsız getirdiği bilimsel bir gerçektir.”