Danıştay'ın Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın köprüler ve üst geçitlerdeki reklam panoları, çöp araçları ve billboardlar aracılığıyla reklamını yapmasına ilişkin aldığı karar tartışmalara yol açtı. Alınan karardan tüm belediye başkanlarını kapsamasına karşın Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın şehir merkezindeki bilbordlarda kendi çalışmalarına yer vermesini MHP İl Başkanı eleştiri konusu yaptı.

MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın içişleri bakanlığının yayınladığı genelge olmasına rağmen bilbordlarda kendi reklamını yaparak suç işlediğini öne sürdü.

Suç İşliyor!

Danışmaz, “Danıştayın almış olduğu karara rağmen bilbordlarda kendi resmiyle kendi adına belediye kasasından yaptığı harcamaları uygun olmadığını, yapamayacağını haberlerde gördük. Başbakan“ Belediye başkanlarının kaldırım, park, yol yapmak marifet değil, bunları zaten yapacaksınız.. belediye başkanı sıra dışı projeler yapmalı.” Diye açıklama yapmış . Eski iç işleri bakanı İdris Naim Şahin'in genelgesinin 4. maddesinde reklam panolarında kutlama mesajı dahi verirken kendi fotoğrafını olmaması gerektiği belirtilmesine rağmen şuanda belediye başkanımız suç işliyor. Gerekli yargının da bunun üzerine gitmesini talep ediyoruz.”diye konuştu.

Pazarlıklar gün yüzüne çıkıyor

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının kendine bağlı sağlık kurumlarının tabelalarında T.C ibaresini kaldırmasına ilişkin olarak Danışmaz, bu kararın terör örgütü ile pazarlıklar sonucu alındığını iddia etti.

Danışmaz, “Başbakanın terörist başı ile yaptığı pazarlıklar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti kısaltması olan TC'den rahatsızlığını dile getirenler bugün sağlık kuruluşlarındaki yazılarda TC'lerin kaldırılması yönünde yazılar gönderiliyor. Ne hakla kaldırılıyor. Bunun pazarlıklar neticesinde kaldırılmaya çalışıldığını görüyoruz.”dedi.

Bayrak Asarak Protesto edeceğiz

Danuışmaz ayrıca Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayraklarının olmaması ile ilgili olarak Milliyetçi hareket partisi olarak tüm yurtta almış oldukları karardan bahsetti.

Danışmaz, “21 Mart'ta Diyarbakır'da Türk Bayraksız Nevruz kutlamalarına karşı Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz Nisan ayında Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlarımızla balkonlara, dükkanlara camlara Türk bayrağı asıp bir nebze bunlarını protesto edeceğiz.Tüm vatandaşlarımızdan Türk bayrağını dalgalandırmak için ev ve işyerlerine asılmalarını rica ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR