Düzce İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Muhterem Ramazan Baltacı, yürüttükleri çalışmalar ile ilgili Öncü Haber Mikrofonuna değerlendirmelerde bulundu. Düzce Abant Turizm Yolu’nun açılması ile birlikte, Bolu kamuoyunda büyük bir tartışma yaşandığını dile getiren Baltacı,  “Dün akşam Bolu’da şahit olduğum bir konuyu belirtmek istiyorum. Abant’ta biliyorsunuz gidiş yolu Düzce’den daha kısa Sinekli Yaylası üzerinden, daha önce bu yolla alakalı bir çalışma yapılmış. Fakat dün akşam bütün Bolu basını genel medyasında bu konuyla alakalı rahatsızlık dile getirilmiş. Buna sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bu konuyu ayrıca MHP grubu olarak dile getirmek istiyorum. Çünkü bu Düzce’nin sorunudur. Sadece Abant değil, Yedigöller yoluyla da alakalı bir konuşma dile getirmek istiyorum. Yedigöller yolu, Marmara Bölgesinden gelen turistlerin çoğu Yığılca üzerinden gidildiği için daha cazip hale geliyor” dedi.

“Yedigöller Yolu yerli ve yabancı turistle için cazip bir güzergah”

Açıklamasında Yığılca Yedigöller yolu ile ilgili çalışmalara da değinen Baltacı,  “Geçen sene Zonguldak Valiliği 22 kilometre hem genişletme hem alt yapısı hem de statik kaplamasını yapıyorlar. Bolu ili yıllar önce zaten sıcak asfaltını dökmüş fakat bizim Yığılca’dan gidiş yolu daha cazip daha doğa şartlarına uygun olduğu için bir türlü çalışma yapılamamış. Bunu bir Düzceli ve Yığılcalı olarak dile getirdiğimi beyan ederim. 11. aydan 3. ayın ortasına kadar Bolu’da ki yolda yaylada ki heyelandan dolayı o yol Bolu’yu kapatıyor. Marmara’dan gelen turistler ağırlıklı olduğu için Zonguldak üzerinden gitmeleri de sıkıntıdır. Yani bu konuyla alakalı bir çalışma yapılırsa hem ilimizin vizyonunun hem ilçemizin vizyonunun değişeceğine inanıyorum. Çünkü Yedigöller’e ziyaretçi turist sayısı 1 milyondan fazladır” diye konuştu.

“İlimize 32 Milyonluk spor yatırımı geldi”

Geçtiğimiz Çarşamba günü yaptıkları Ankara temaslarına da değinen Baltacı, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu ile beraber ilimize gelen yatırımların protokolleri imzalandı. 5 tane ilçemize hem gençlik merkezi hem sentetik çim saha hem teniz kortu bir de Sayın Belediye Başkanımız Faruk Özlü’nün stadı yeni yere taşımayla alakalı protokolü imzalandı. Bu kararları memnuniyetle açıkladı. Bizde MHP Grup Başkanvekili olarak orada yerimizi aldık. İlimize 32 milyonluk bir spor yatırımı geldi. Bu bizi harikulade memnun etmiştir. Bu da buradaki birlik ve beraberliğin simgesi olduğuna inanıyorum. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Genel Başkanımıza, Sayın Gençlik ve Spor Bakanlığımıza saygılarımı, şükranlarımı arz ederim” şeklinde konuştu.