DÜZCE'DE TÜM BELEDİYELERDE İNCELEME!

Görev sürelerinde 3 yıla doğru yaklaşan AK Partili belediye başkanları icraatları ve halkın memnuniyeti yönünden mercek altına alınmaya başladı. Son dönemde Yerel Yönetimler Başkanlığı'ndan yetkililer sık sık Düzce'ye gelerek belediyeleri ziyaret ederken, yapılan görüşmelerde özellikle belediye başkanlarının seçim vaatlerindeki geldikleri nokta irdeleniyor.

ANKETLER EN ÖNEMLİ KRİTER!

Genel merkez nezdinden en öne çıkan değerlendirme kriter ise vatandaşın yerel yönetimlere bakışını ortaya koyan kamuoyu anketleti oluyor. Düzce merkezde hem AK Parti'nin görevlendirdiği hem de çeşitli araştırma şirketleri tarafından anketörlerin halkın nabzını tuttuğu bilinirken, sorularda hem belediyenin çalışmaları hem de Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile ilgili düşüncelerin anket formuna dökülmesi isteniyor.

TEŞKİLATLA OLAN İLİŞKİLERİ MERCEK ALTINDA

2019 Yerel Seçimleri'ne 2 yıl gibi bir süre kalmasına bağlı olarak çalışmalarını hızlandıran Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın faaliyetlerine ilişkin bilgiler veren Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Partili belediye başkanları ve meclis üyelerinin faaliyetlerini takip ettiklerini belirtti. Kaya, bu kapsamda belediye başkanlarının seçilmeden önceki seçim vaatlerini gerçekleştirip gerçekleştirmediğine baktıklarını, seçildikleri andan itibaren halkla ilişkiler, kurum performansı, teşkilatla olan ilişkiler, meclis üyeleri ile olan ilişkiler açısından Türkiye'nin ortalamasının üstünde olmasını istediklerini aktardı.

"BAŞARISIZLIK MERKEZİ YÖNETİMİN DE BAŞARISIZLIĞIDIR"

Yerel yönetimlerdeki başarının merkezi yönetime de başarı olarak yansıdığını, başarısızlığın ise merkezi yönetimin başarısızlığı olarak görüldüğünü belirten Kaya, "Bugünkü AK Parti'nin doğduğu yer yerel yönetimlerdir, yerel yönetimlerdeki efsanevi hizmet başarısıdır." dedi.

BEKLENTİ: ŞEFFAFLIK, ETİK DEĞERLER

Her bir belediye başkanını mahallinde ziyaret ederek, ilinde, ilçesinde, beldesinde neler yaptığını yerinde gördüklerine dikkati çeken Kaya, bu ziyaretlerin dışında, il başkanlığında belediye başkanları, milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarının bir araya geldiğini ve belediye teşkilat ilişkileri ve seçim vaatlerinde nerede olduklarına yönelik değerlendirme yaptıklarını anlattı. Bölge toplantılarında ise AK Parti'nin belediyelerle halkla ilişkiler, şeffaflık, etik değerler noktasındaki beklentilerini paylaştıklarını, aynı zamanda kamuoyu anketlerini değerlendirdiklerini anlattı.

NE VAAD ETTİLERSE HEPSİ TAKVİMLENDİRİLDİ

AK Parti belediye başkanlarının 2014 seçimlerinde ne vaadettiyse hepsinin takvimlendirildiğini vurgulayan Kaya, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bu vaatlerin belirtilen tarihte yapılıp yapılmadığını yerinde incelediklerini anlattı. Belediye başkanına "Bu vaadi mutlaka yerine getirin." demediklerini belirten Kaya, "Yapılmamışsa, 'Bu vaat AK Parti'nin vaadidir, bunu hayata geçirmemiz gerekiyor.' diyoruz." ifadesini kullandı.