2009 Yerel Seçimleri'nde büyük bir başarı elde ederek, AK Parti'den Akçakoca Belediyesi koltuğuna kapan CHP, 2014 Seçimleri'nde beklemediği bir yenildi yaşadı. 5 yıl önce ilçeden lider çıkan CHP'nin 30 Mart Seçimleri sonucunda 3. parti çıkması büyük şaşkınlık yarattı. 5 yıllık görev süreci boyunca vaadlerinin üzerine çıkan bir belediye başkanı olduğunu sık sık yineleyen Eski Başkan Fikret Albayrak, sandıkta hüsrana uğradı. Yığılca'da dahil olmak üzere iki belediyeyi birden iktidara kaptıran CHP, çok yönlü olarak kaybedişin nedenlerini irdelemeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Akçakoca İlçe Teşkilatı tarafından bir seçim değerlendirme toplantısı düzenlendi. Yeni Sahil Gazetesi'nde yer alan habere göre; İlçe Başkanı Nurol Badanoz başkanlığında yapılan toplantıya parti yönetimi ve üyelerin yanı sıra Eski Başkan Fikret Albayrak da katıldı.



Kimseye çıkar sağlamadım



Seçimlerde neden başarısızlık yaşandığının sorgulandığı toplantıda, partililere seslenen Eski Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Akçakoca Belediyesi'nin 5 yıllık icraatının başarılı olduğunu söyledi. Seçim sürecinde yapılanları değerlendiren Albayrak, gereken her şeyin yapıldığını, başkanlık dönemindeki uygulamalarının seçim kazanmaya zarar verdiği fikrine katılmadığını belirtti. Albayrak ayrıca tekrar başkan seçilmiş olsaydı aynı yolu izlemeye devam edeceğini vurguladı. Belediye tarafından yürütülen çalışmalar sırasında doğan sorunların tümüne yasal mevzuat içinde çözüm bulduğunu ifade eden Albayrak, kimseye çıkar sağlamadığını söyledi.


Parti çalışmalarına katılacağım



Başkanlık görevi bitse de parti için çalışmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen Albayrak, "Her zaman parti çalışmalarına maddi ve manevi olarak katılacağım. Gerekli desteği vereceğim." dedi.




Üyeler Albayrak’ı eleştirdi



Toplantıda söz alan bazı üyeler ağırlıklı olarak Osmaniye ve Ayazlı'ya yatırım yapılmasına karşın buralardan gereken desteğin alınmadığı görüşünü ileri sürdü ve Yukarı Mahalle başta olmak üzere Yenimahalle ve Hacıyusuflar gibi mahallerle gereken hizmetlerin verilmeyişini kaybedişin nedeni olarak gösterdi.


Öte yandan toplantı sonucunda birlik ve beraberlik içerisinde çalışılması gerektiğini vurgulanırken, hiçbir partilinin dışlanmaması hususunun altı çizildi. Toplantı, yeniden toparlanma önerilerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

 

 

 

Haber;C.Üstüner