CHP ve MHP, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda karar kıldı. CHP'li bazı vekiller Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığının açıklanmasının ardından isyan bayrağını çekti. Şimdi teşkilatlarda da bir numaraları gündem maddesi olan Çatı Adayı İhsanoğlu hakkında İl Başkanı Müjgan Çakman’dan görüş aldık.


Sürpriz Bir Aday Oldu


Ekmeleddin İhsanoğlu, beklemedikleri bir aday olduğunu söyleyen Çakman, çatı adaylarının Türkiye’yi iyi temsil edeceği düşüncesi ile aday gösterildiğini belirtti.


Çakman, “Sürpriz bir aday oldu. Bu cumhuriyet halk partisinin değil, çatı adayı olarak belirlenen bir aday. Cumhurbaşkanlığı partiler üstü bir mevki olduğundan belirlenme sürecinde; Cumhuriyete ülkemize sahip çıkacak, ülkemizin orta doğuda bulunduğu durum malum. Bütün bunlar gözden geçirilecek. Bu nitelikleri taşıdığı düşünülerek belirlenmiş bir aday olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’yi yurt içi ve yurt dışında en iyi temsil edeceği düşülerek belirlediği düşünüyorum.” diye konuştu.


Yüzde 51’i hedefleyen aday


CHP’den gelen tepki seslerine ise Çakman şu yorumda bulundu:


“Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için yüzde 51 oy gerekiyor. Bu kitleyi hedefleyen bir aday olduğunu düşünüyoruz. Cumhuriyet halk partisi olarak bizim her zaman farklı görüşlere yer veren bir parti. Taşların zamanla yerine oturacağını düşünüyorum. Konuşmak için çok erken çok iyi vasıfları olduğunu söyleniyor.”

Çakman, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için teşkilat olarak çalışmalara başladıklarını belirtti. Çakman ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın her kesimi kucaklamayacağını savundu.

Çakman, “Seçim çalışmalarının periyodu belirlendi. Aday belirme süreci bittiğinde çalışmalara başlayacağız. Şuanda örgütler arasında il ve ilçe teşkilatlarına ortak çalışma yürütüyoruz. Başbakanın insanları birbirine düşürdüğü ayrıştırdığına ilişkin belirgin görüşler var. Bu adayın birleştirici olacağı düşünülerek belirlendiğini düşünüyoruz. İlk turda yüzde 51 alıp bu işi sonuçlandırmak. Cumhurbaşkanlığı ilk defa halkoyu ile seçilecek. Umarım iyi olur.” dedi.

 

Haber;S.Kaşkır