Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Düzce'de geçirdiği trafik kazasının ardından götürüldüğü Bolu'da SSK'lı olduğu için devlet hastanesi kapısından döndürüldüğü ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanlığı tarafından alımı yapılan 382 adet kara ambulansı, 142 adet 4x4, 30 adet kar paletli ambulans, 6 adet hasta kabinli kar aracı ve 4 adet deniz ambulansı olmak üzere toplam 564 adet yeni ambulansın hizmete girmesi dolayısıyla Bilkent Otel'de düzenlenen törene katıldı. Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, otel bahçesinde sergilenen ve 'modern sahra çadırları' olarak nitelendirdiği portatif hastaneleri ve paletli ambulansları gezerek, bilgi aldığını söyledi.

ERDOĞAN'IN İLK KEZ ANLATTIĞI TRAFİK KAZASI ANISI Erdoğan, sağlık alanında geçmişte yaşanan sorunları anlatırken, başından geçen bir olayı da anlattı. Geçirdiği bir trafik kazasının ardından kendilerini Düzce'den Bolu'ya götürecek bir ambulans bulunmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, olayı şöyle anlattı:

"Kan revan içindeyiz. Yaralı olan arkadaşlarımın eline üç serum şişesi verdiler. Biz sedyede yatmıyoruz zaten. Zeminde battaniyede yatıyoruz. Bizi o halde Bolu'ya götürdüler. Bolu'da devlet hastanesine gittik. O arada soruyorlar ve biz hayal meyal duyuyoruz. 'SSK'lı mı, Bağ-Kur'lu mu diye soruyorlar. Yahu kan revan içindeyiz, al bir müdahale et de ondan sonra yine neyi soracaksan sor. Kırıklarımız var, kan kaybımız var. Bizim SSK'lı olduğumuzu öğrenince oradan sigorta hastanesine gönderdiler. Bu arada kan zayiatı devam ediyor. Böyle bir yaklaşım tarzı, böyle bir anlayış olur mu? Biz ise insan odaklı bir sistemi oturttuk. Hiçbir hastane, kapısından benim vatandaşımı döndürme hakkına sahip değildir. Alacak ve gereğini yapacak. Sistem artık buna döndü. Eksikliklerimiz yok mu? Muhakkak var. Bunları da gidermek için sürekli çalışıyoruz. İnşallah daha idealine ulaşacağız."