Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Düzce'de Belediye Başkanlığı için kimi aday göstereceğine henüz karar veremedeği öğrenildi. Üç Milletvekilinin de ayrı ayrı adayları önermesinin ardından Teşkilatın görüşü alındı ve yapılan anketler değerlendirildi,ancak karar verilemedi. Düzce ile ilgili Ankara'da yapılan siyasi girişimler nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın aday için biraz daha düşünmek istediği öğrenildi. Erdoğan'ın tüm adaylara da eşit şans tanıdığı öğrenilirken, adayı belirlemek noktasında acele etmek istemediği de öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın Düzce ile ilgili geniş çaplı bir araştırma yaptırdığı öğrenilirken öne çıkan isimler için de yeniden anket yapıldığı da açıklandı.

Genel Merkez yöneticileri de milletvekilleri ve Düzceli parti yöneticileri ile yaptıkları ikili görüşmelerde ilk kez aday belirleme noktasında bu derece zorlandıklarını belirtirlerten Ankara'da adaylık noktasında yoğun kulis faaliyetlerinin yapıldığı da gözlendi.

Merakla beklenen Düzce Belediye Başkan adayının ise yine ertelendiği ve Önümüzdeki hafta içinde açıklanmasının beklendiği bildirildi

Öte yandan İl Başkanı Fevai Arslan ve bazı yöneticilerin de Ankara'ya gittiği öğrenilirken, Çilimli ilçesinde belirlenen aday ile ilgili anketlerde hata yapıldığı belirtildi ve Çilimli için yeniden anket yaptırıldığı öğrenildi.