AK Parti yeni döneme hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, Genel Başkanlık ve Başbakanlık görevini üstlenecek ismin belirlenmesi için hummalı bir çalışma yürütülüyor.


Cumhurbaşkanı adaylığı belirlenirken, 'ortak akıl' formülünü işleten ve tüm teşkilatına danışan Erdoğan, bu kez aynı yolu, Genel Başkanlık ve Başbakanlığa gelecek isim için yürütüyor.


İSTİŞARELER BAŞLADI


Erdoğan, seçimlerin ardından ilk kez buluştuğu partinin karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) üyelerden yeni dönemde Genel Başkan ve Başbakan olarak görmek istedikleri ismi sordu. Üyelerin birer ismi yazarak zarfa koydukları ve Erdoğan'a verdikleri bildirildi. MKYK, partinin karar organı olmasına karşın Erdoğan'ın, bununla da yetinmeyeceği ve tüm teşkilatın ve kamuoyunun nabzını tutacağı kaydedildi.


SIRADA İL VE BELEDİYE BAŞKANLARI VAR


Erdoğan, bu çerçevede perşembe günü genişletilmiş il başkanları toplantısı yapacak. Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve Düzce’deki 10 belediye başkanı yarın Ankara’da toplantıya katılacak. Cumhurbaşkanlığı yarışını kazanmasının ardından ilk kez gerçekleşecek il ve belediye başkanlarıyla buluşmada ana gündem maddesi "yeni dönem" olacak. Erdoğan'ın, seçim sürecindeki çalışmalarından ve elde edilen başarıdan dolayı teşkilatına teşekkür etmesi beklenirken, MKYK üyelerine olduğu gibi, il ve belediye başkanlarına da "Genel Başkan ve Başbakan olarak kimi görmek istersiniz?" diye sorması öngörülüyor.


MİLLETVEKİLLERİYLE CUMA BULUŞMASI


Erdoğan'ın, cuma günü de milletvekilleriyle bir araya gelmesi bekleniyor. Bu buluşmada da aynı hususlar değerlendirilecek. Başbakan'ın, daha sonra büyük kongre delegeleri, Kurucular Kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarının da aralarında olduğu teşkilat üyelerinden görüşlerini alması öngörülüyor.


KAMUOYU YOKLAMALARI DA YAPILACAK


Bu süreçte, kamuoyunun nabzı da tutulacak. Çeşitli kamuoyu araştırma şirketleri, Türkiye'nin dört bir yanında, yeni Genel Başkan ve Başbakan adaylarını halka soracak. Partinin kanaat önderlerinin görüşlerine de büyük önem veren Erdoğan'ın, gelecek yanıtlar ışığında kurmaylarıyla son değerlendirmeyi yapması planlanıyor. Bu sürecin önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamlanması düşünülüyor.

 

 Haber: S. Kaşkır