Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki çirkin tartışmaların içinde olmadıklarını belirterek “Osmanlı’nın evlatları Ankara’ya mahkum kalamaz. Açılmak durumundayız. Biz, bize yakışanı yapıyoruz” dedi.
Başbakan Erdoğan, Çamlıca’daki Özel bir Hastanesi’nin açılışında yaptığı konuşmada Biz, Ankara’daki o çirkin tartışmaların içinde yokuz. Ama bir yanağımıza vurana da öbür yanağımızı uzatanlardan olamayız. Akif merhumun ifade ettiği gibi, ‘Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?’ Biz uysal koyun değiliz. Herkes cevabını da yeri geldiğinde alacaktır. Biz, Ankara’da üretilen o tahrik senaryolarının içinde yokuz.
Her alanda olduğu gibi sağlıkta da büyük atılımlar yapıyoruz ve dünya standartlarında sağlık kurumlarını açıyoruz geçmişte hastahanelerde kuyruklar bitmek bilmezdi hastahaneye gittiğinde SSK'lımısın? emekli sandığımı? Bağkurmu? diye sorular sorulurdu şimdi bunlar yok artık. diyerek geçmiş yıllarda başından geçen bir kazayı ve yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi. Adeta Ölümden döndük diyen Başbakan "Biz damdan düştük. Kazayı Bolu’da yaşadım. Kargasekmezden giderken ölümden döndük. Düzce’de bir hastaneye getirdiler. Sigortalı'mısın? Emekli'misin? Dediler. Kırıklar içerisindeyiz, kıvranıyoruz. Bolu’ya gönderdiler. Bolu’da bunlar SSK’lı mı? Emekli mi? dediler. SSK’lı olduğumuzu öğrenince Devlet Hastanesi kusura bakmayın biz alamayız diyerek SSK hastanesine yönlendirdiler. Kan revan içindeyiz. Biz bu dönemleri yaşadık. Bu manzaralar Türkiye’ye yakışmaz dedik ve son verdik dedi.