Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam kampında vekillere yerel seçim uyarısında bulundu, “Aday tespitinde çok hassas davranacağız. 2009’daki tabloyu bir daha yaşamamalıyız” diyen Başbakan, milletvekilleri ve teşkilattan seçimlerde başarı istedi.

 

Erdoğan 2014’teki yerel seçimlere verdiği önemi partisinin hafta sonu Kızılcahamam’da gerçekleştirilen geleneksel istişare kampında da vurguladı ve AK Parti’nin oy oranının düşeceği bir tabloyu kesinlikle istemediğini net olarak ifade etti.

 

Milletvekillerine, “2009’daki gibi bir darbe istemiyorum. Bu tabloyu bir daha yaşamamalıyız” uyarısında bulunan Erdoğan, belediye başkan adaylarının tespiti konusunda ise, “Ne erken ne geç olacak. Erken açıklarsak aday yıpranır, geç açıklarsak da çalışacak vakti kalmaz. Onun için her şeyi zamanında yapmak lazım” dedi. Erdoğan, seçimlerde başarı için milletvekilleri ve teşkilatlardan “kendilerine yakın isimleri” değil, gerçekten halkın gönlünde olan, partinin oy oranına olumlu katkı sağlayacak aday isimleri üzerinde durmalarını isterken, “Rica ediyorum, kendi adamımızda değil, bizim adamımızda, halkın gönlünde olan adaylarda ısrar edelim” diye konuştu.

Haber: H. İŞCAN