Türkiye'nin 24 Haziran'da sandık başına gideceği seçimler dolayısıyla Düzce, partilerin önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor. CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’den sonra Düzce, Başbakan Binali Yıldırım’ı konuk etti.

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Genel Seçimleri kapsamında başladığı miting turuna devam eden Başbakan Binali Yıldırım'ın bugünkü duraklarından biri Düzce oldu. Bolu mitingi sonrası Düzce'ye gelen Yıldırım, Anıtpark Meydanı’nda Düzceliler’e seslendi. Karayoluyla Düzce'ye gelen Başkan Yıldırım'ı protokol ve partililer karşıladı. Yıldırım daha sonra miting alanına geldi.


Bu sırada Anıtpark Meydanı'nda kurulan platforma ilk olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü davet edildi. AK Parti'nin eski ve mevcut Düzce milletvekili ile adayların çağrılması sonrası AK Parti'nin diğer kademeleri de sahnedeki yerini aldı.

Düzce'nin tek tek ilçelerini sayarak halkı selamladı
Başkan Yıldırım'ın sahneye davet edilmesi ile miting alanından alkış ve ıslıklar yükseldi. Düzce'nin tek tek ilçelerini sayarak halkı selamlayan Başbakan Yıldırım, vatandaşlardan AK Parti'ye destek istedi.

"Geleceğimiz için çok önemli bir dönemeçteyiz"
"AK Parti Türkiye partisidir." diyen Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Artık seçime sayılı günler kaldı. Bu seçim öncekilerden farklı bir seçim. Aynı gün hem vekillerinizi hem de yeni yönetimi cumhurbaşkanını seçeceksiniz. 81 ilimizin tamamı için en önemlisi geleceğimiz için, evlatlarımız için çok önemli bir dönemeçteyiz. Bu seçim Türkiye'nin gelecek hedeflerini savunanlarla eskiye dönüş isteyenler arasında bir seçim olacak."

"99 depremlerindeki iktidar depremin altında kaldı"
Ardından sözü Düzce'ye getiren Yıldırım, "Biz Düzce/Sakarya depremini yaşadık. O dönemde iktidarda olanlar depremin altında kaldı. Daha sonra Van depreminde Türkiye ayaktaydı. Cumhurbaşkanımız, bakanları ile birlikte Van'daydı. Vatandaşlarımızın yarasını sarmaya başladık. Düzce depreminde hükümet 2 gün sonra gelebildi. Van'ı biz bir yolda inşa ettik. 28 bin konutu yeniden yaptık. Buradaki depremin yıkıklarını da biz tamamladık." dedi.



"Yaparsa yine AK Parti yapar"
"Yolları böldük ama Türkiye'yi böldürmeyiz." diyen Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz Türkiye sevdalısıyız. Yapacak çok iş var. Yaparsa yine AK Parti yapar.

Türkiye 16 yıldır "AK Parti ile gelişme" diyor. Vakit Türkiye'yi şaha kaldırma vakti. 24 Haziran'da sandıklara gideceğiz."

"Sizin gücünüz milletin adamını indirmeye yeter mi?"
"Türkiyeyi şaha kaldırmaya var mıyız?" diye soran Yıldırım, coşkulu bir "Evet" karşılığı alarak sözlerine şu şekilde devam etti: "Şimdi diğer adaylar var. Recep Tayyip Erdoğan ve diğerleri... Dertleri ne? Ağız birliği yapmışlar Recep Tayyip Erdoğan'ı indireceklermiş. Sizin gücünüz milletin adamını indirmeye yeter mi? Bu millet ülkeyi işgal etmeye kalkan FETÖ'cülere teslim etmedi, size teslim eder mi? Recep Tayyip Erdoğan 16 yıldır milletinden emaneti aldı sadece rabbinin önünde eğildi. "Yerli otomobili indireceğiz" diyorlar. Bu proje Faruk Özlü bakanımıza emanettir, kimse indiremez. Otomobil sektöründe 60 bin aile 12 senedir aş yiyor. Türkiye otomotiv sanayinde Türkiye 1.’si oldu. İnce’yi eler bu millet Erdoğan'ı seçer."

"Güçlü Cumhurbaşkanı için güçlü meclise, güçlü meclis için AK Parti'ye ihtiyaç var"

"Allah aşkına söyleyin her şeye karşı olan bir şey yapabilir mi?" diyen soran Yıldırım, şunları kaydetti: "'24 Haziran'da ampül sönecek' deniyor. Kimin ampülü sönecek 24 Haziran'da göreceğiz. Milletimiz bütün bunları görüyor. 24 Haziran'da yeni bir sisteme başlıyoruz. Meclis yasa çıkaracak hükümet devleti yönetecek. 'Erdoğan'ı seçelim de gerisi mühim değil.' deniyor. Güçlü Cumhurbaşkanı için güçlü meclise, güçlü meclis için de AK Parti'ye ihtiyaç var. O yüzden Düzce'de yine "3’te 3" diyoruz. Yeni yönetimde iki başlılık ortadan kalkacak. Cumhurbaşkanı ve bakanları milletle uyum içerisinde çalımacak. Siyasi çıkmazlar gerginlikler ortadan kalkacak. Terör bir daha nefes alamayacak. Hükümetimize zarar verenlere göz açtırmayacağız. Finans operasyonları ile korkutmaya çalışıyorlar. Yapamayacaklar. 24 Haziran 81 milyon vatan evladının yüzünün güleceği gündür. İstikrar için durmak yok, yola devam."

Düzce'de yapılan yatırımları sıraladı
AK Parti iktidarı döneminde Düzce'de hayata geçirilen yatırımlardan da bahseden Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Düzce'ye bin 840 yeni derslik yaptık. Üniversite kurduk. 11 binin üzerinde yurt kapasitesi yaptık. Akçakoca'da da güzel bir spor salonu yapıyoruz. Düzce devlet hastanesi başta olmak üzere 6 hastane yaptık. Düzce'yi doğalgaz konforu ile buluşturduk. Düzce bölünmüş yollarla bağlı değildi, şimdi bölünmüş yollarla bağladık. Şehirlerarası otobüs terminalini yaptık."

"Akçakoca'nın 2050 yılına kadar içme sorunu yok"
Düzce'de AK Parti iktidara geldiğinde sadece 1 organize sanayi bölgesi olduğunu belirten Başkan Yıldırım, "Bugün 5 organize sanayi bölgesi oldu. Şuan 7 bin 60 kardeşimiz evine ekmek götürüyor. Bun OSB’lerde. 3 OSB daha yapıyoruz. Böylece OSB’de çalışan kişi sayısı 13 bin 700’ü bulacak. Tarım ve hayvancılıkta Düzce'ye toplam 800 milyon lira destek verdik. Helali hoş olsun. Düzce'nin hasretle beklediği Akçakoca Barajı'nı yaptık. Akçakoca'nın 2050 yılına kadar içme sorunu yok. Melen Havzası sus tutmaya başladığında yelken sörf turizmimi başlatacağız."

Kardüz'e Gençlik Merkezi
Yıldırım ayrıca, uzun süredir kayak turizmine kazandırılması beklenen Gölyaka sınırları içerisinde bulunan Kardüz Yaylası'nda büyük bir gençlik merkezi kurulacağını açıkladı.

"Düzce'ye yakışan bir stadyum yapılacak"
Başbakan Yıldırım, büyük bir beklenti olan yeni stadyum için de "Onlar konuşur, AK Parti yapar" diyerek Düzce'ye yakışan bir stadyumun yapılacağını söyledi. 18 Temmuz Stadyumu'nun ise Millet Bahçesi olacağını söyledi.

Miting alanını dolduran vatandaşlara "24 Haziran'da AK Parti ile yola devam diyor muyuz. Düzce'yi 3 vekille temsil etmeye var mıyız?" diye soran Yıldırım aldığı "Evet" cevabı sonrası "Siz başından beri hep bizimle beraber yol yürüdünüz." dedi.

"Cumhurbaşkanımızı başkan yapmaya var mısınız?"
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise konuşmasında, "İnşallah sandıktan Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yapacağız." diyerek, "Cumhurbaşkanımızı başkan yapmaya var mısınız?" diye sordu ve coşkulu "Evet" cevabı aldı.

"Düzce bütün seçimlerde 3-0 yapan tek ildir"
Özlü, şu ifadeleri kullandı: "Biliyorsunuz bir seçim var. Bu seçim diğerlerinden farklı. Yeni bir sistem olacak Düzce'de. Yeni sistemde sandığa gideceğiz ve 2 oy kullanacağız. Bunlardan birincisi cumhurbaşkanlığı için oy kullanacağız. Biliyorsunuz 6 aday var bizim adayımız Recep Tayyip Erdoğan. Sandıkta inşallah Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yapacağız. 24 Haziran'da bir oy daha kullanacağız, bu da milletvekilliği için. İttifaklar var. Bu seçimde hem yasamayı hem de hükümet sistemini oylayacağız. Düzce hiçbir zaman cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmadı. Düzce bütün seçimlerde 3-0 yapan tek ildir. Seçimde mührü basacağımız yer bizim partimiz. Bu seçimlerde de 3-0 yapmaya var mısınız? Bu seçimde inşallah yüzde 81 yapacağız. Bakın üç yıla yakın bir zamandır milletvekili ve bakanlık yapıyorum. Bu süreçte Düzce’de bütün çalışmaları yaptık. Hastaneyi yaptık, otogarı bitirdik. Bu konuda endişeniz olmasın bize güvenin. Düzce için çalışacağız. Düzce’de bütün konulara el attık. Düzce'de devam eden işleri hızlandırdık. Düzce için daha çok çalışacağız."

"Cumhurbaşkanımızın izinde yürüyoruz"
Başbakan Yıldırım yolda iken halka hitap eden Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti'ye ilk günden bu yana destekledikleri için alanda toplanan vatandaşlara teşekkür etti ve şöyle devam etti: "24 Haziran'da hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili için oy kullanacağız. Oylarınız hayırlı olsun. Türkiye'de istikrarın devam etmesi için birlikteyiz. İşte bu yüzden güçlü meclis, güçlü Türkiye için AK Parti'mizin yanındayız. Düzce bu kalabalıkla inşallah seçimlerde de yüzde 81 oyla devam edecek. AK Parti bu yola çıkarken "Hedef 2023" dedi. Türkiye süper güçlerden biri olacak. Üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Ülkemiz ekonomi eğitim sağlık gibi konularda ilerlemeye devam etmektedir. Düzce'mizin gururu Sayın Bakanımız Faruk Özlü'ye Düzce ve Türkiye'ye yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın izinde yürüyoruz."

"24 Haziran aynı zamanda milletin bekası seçimleridir"
Ardından söz alan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin de şöyle konuştu: "Şu mübarek Ramazan ayında buraları hınca hınç doldurarark bizi yalnız bırakmadınız. Allah razı olsun. Sizin bu sevginiz devam ettikçe zalimlere karşı sayın cumhurbaşkanımız dimdik durmaya devam edecektir. Topu gelse de kazanan Türk milleti olacaktır. 24 Haziran seçimleri sadece bir siyasi partinin iktidar olması meselesi değildir. Milletin bekası seçimleridir."

Valiliği ziyaret etti
Mitingin sonunda Başbakan Binali Yıldırım Düzce Valiliği'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Valilik önünde Vali Zülkif Dağlı başta olmak üzere il protokolü tarafından karşılanan Yıldırım, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra beraberindeki heyetle birlikte makama geçti. Burada bir süre Vali Dağlı ile sohbet eden Başbakan Yıldırım, daha sonra İstanbul'a gitmek üzere Düzce'den ayrıldı.

Hazırlıklar sabaha kadar sürdü
Hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçimleri için halktan destek isteyen Başbakan Yıldırım'ın ziyareti öncesi AK Parti İl Başkanlığı'nın gece saatlerinde başladığı hazırlıklar sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Miting saatine kadar alanda düzenleme çalışmaları sürdü. Türk bayrakları ve AK Parti bayrakları ile süslenen alana ‘Başbakanımız Hoş geldiniz’ pankartı da asıldı.

2 bin 500 polis görev aldı
Güvenliğin had safhaya çıkarıldığı Düzce'de İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve çevre illerden gelen destek ekiplerle birlikte toplam 2 bin 500 polis görev aldı. Anıtpark Meydanı’na ulaşımı sağlayan ana arter ile bağlantılı yollar trafiğe kapatılırken, vatandaşlar, oluşturulan kontrol noktalarını geçerek miting alanına alındı. 


Haber: C.ÜSTÜNER