Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Partili 10 belediyenin düzenlemiş olduğu Kardeşlik İftarı'na katılmak için Düzce'ye geldi. Bir dizi inceleme ve ziyaretlerinin ardından Bakan Kılıç, 370 yetim ile çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği Düzce Belediye binasının önünde gerçekleşen Kardeşlik İftarı'na katıldı. Yetim çocuklar, şehit ve gazi yakınları başta olmak üzere tüm vatandaşlar için düzenlenen Kardeşlik İftarı'nda hep birlikte oruçlar açıldı.

 




Erdoğan için Düzce'den destek istedi



İftarın ardından konuşma yapan Kılıç, ilk olarak vatandaşlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi için de Düzce'den destek istedi.



Kılıç, "Genel başkanımız, başbakanımız, cumhurbaşkanı adayımız ve bizim nezdimizde 10 Ağustos'tan sonra cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da sizlere selamları var onu da iletmiş olayım. Ben bu toplantı vesilesiyle de 10 Ağustos'ta seçeceğimiz cumhurbaşkanı için AK Parti adayımız, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan için sizden destek istiyorum." dedi.

 

 



Gençlere bonzai uyarısı



Bakan Kılıç, son zamanlarda kullanımı artan uyuşturucu maddesi satanlara seslendi ve satışlara engel olmak için çalışmaların yapıldığını söyledi ve gençlere de bu illetten uzak durmalarını tavsiye etti.


Bakan Kılıç, "Son zamanlarda tüm Türkiye'de konuşulan bir illetle karşı karşıyayız, bunun adı bonzai. Buna karşı beraber mücedele edeceğiz, biz üstümüze düşeni yapacağız. Bu zehrin ticaretini yapanlara da diyorum ki kendinizi bu işin dışına çıkarın çünkü biz sizin bütün çalışmalarınızı engellemek için elimizde geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.



Bakan Kılıç'ın konuşmasının ardından konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, Ramazan ayının herkese hayırlı olmasını diledi ve katılıma teşekkür etti.

 




Büyük şehirlerden hiç eksiği olmayacak


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise, Ramazan ayında Düzce'de yapılanları anlattı. Daha sonra otogar ve kültür merkezine de değinerek yakın zaman içinde tamamlanacağını söyledi.


Keleş, "Göreve gelir gelmez hastane yolunu nasıl asfaltladıysak, otogar inşaatını da tamamlayacağız, kültür merkezimizi de kısa zamanda tamamlıyoruz. Düzce yeni projelerde büyük şehirlerden hiç eksiği olmayan bir şehir haline gelecek." dedi.



Yapılan konuşmaların ardından Bakan Kılıç, çocuklara satranç takımı, gençlik spor tişörtleri ve Düzce Belediyesinin hazırladığı çeşitli hediyeler takdim etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, akşam namazından sonra Akçakoca ilçesine geçerek Düzce’den ayrıldı.

 

Haber;E.Tınaz