Başbakan “Yıkmak kolaydır, yapmak zordur”,”beton zeminler üzerinde hayat inşa ediyoruz”. “ Yüksek bina yapmayı maharet olarak görmüyorum”, “Bize şehirlerimizi geri verecek mimarlara, başkanlara ihtiyaç var” dedi.
Yerel seçimlere doğru Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partili belediye başkanlarını topladığı 4. “marka şehir” sempozyumunda önemli bir konuşma gerçekleştirdi. Başbakan'ın konuşmasından kısa notlar şöyle;
“PLANLARLA OYNAMAYIN TARİH SİZİ AFFETMEZ”
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarına seslenerek, “Çeşitli plan notlarıyla, emsallerle oynayanlar var. Plan notlarıyla oynamak suretiyle eğer siz bunu 6'ya, 7'ye çıkartırsanız tarih sizi affetmez” dedi. Erdoğan, partisinin 4.yerel yönetimler “marka şehir” sempozyumunda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şehir deyince sadece akıllarına asfalt toprak geliyorsa onlar kendilerini gözden geçirsinler. Ruhunda bir şey hissetmeyenler adeta gözlerine mil çekilmiş gibi bir şehre bakan kör olarak girip çıkarlar. Yıkmak kolaydır yapmak zordur. Asla umutsuz değiliz. Yılgınlığa kapılmayacağız, estetikle, ruhla hareket edeceğiz. Ne yazık ki insan her boyutuyla unutuldu. Şimdi çocuklar çocukluklarını yaşayabiliyorlar mı? Yaşayamıyor. Beton zeminler üzerinde hayat inşa ediyoruz. Halbuki onlara çim zeminler hazırlamamız lazım.Yüksek binalara karşıyım. Yüksek bina yapmayı maharet görmüyorum. Yatay binalar yapacağız. Eskiye mi takılıp kalacağız? Eğer eski dediğin eskimemişse onu diri tutacaksın. Metropollerimiz vardı. Ama beceriksiz ellerle nekropole yani ölü şehirlere dönüştü. Bize şehirlerimizi geri verecek mimarlara, başkanlara ihtiyaç var.”