Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, haftasonu katıldığı Afyon’daki kampı değerlendirdi. Erdoğan'ın kampta yaptığı konuşmalarında cumhurbaşkanlığı için aday olacağı sinyalleri üzerinden yorumda bulunan Korkmaz, şunları söyledi:


AK PARTİ NE ANAVATAN NE DE DOĞRU YOLA BENZEMEZ


“Başbakanın bu tavrını doğru buluyorum ak parti dağılır mı düşüncesi var. Ben Ak Parti’nin sıkıntıya gireceğini düşünmüyorum. Ak parti ne anavatan ne de doğru yola benzemez. Yapısı itibariyle de kadrosu itibariyle benzemez. Özal köşke çıktığında ne şartlarda olduğu belliydi. Yok olan bir partinin başkanıydı Özal. Partisi bizim gibi güçlü bir gruba sahip değildi. Sıkıntı çıkabilir. Sayın başbakanımız devam etse de bu olabilir. Bazıları ihanet etti ve ayrıldı da zaten. Sayın başbakan kalsa ne zamana kadar kalacak. Bizim için önemli olan kurumların devamlılığı şahıslar gelip geçer. Sayın başbakanız konuşması son derece anlamlı ve duygusaldı. İçeriği çok anlam yüklüydü.”


Başbakan’ın paralel yapı üzerine yaptığı konuşmasında Milletvekilleri olarak gereken mesajı aldıklarını dile getiren Milletvekili Korkmaz, bu yapıya karşı Düzce’deki çalışmları kendilerinin yürüteceğini söyledi. Seçim döneminde yaptıklarının kabul edilebilir olmadığını dile getiren Korkmaz, Bu yapının ekonomik ayaklarını yok edeceklerini belirtti.

 

MÜCADELEYİ BİZ YAPACAĞIZ


Korkmaz, “Başbakan paralel yapıyla ilgili tavrını çok net ortaya koydu. Ben oradan şu mesajı aldım: Düzce’de paralel yapıyla ilgili mücadeleyi biz yapacağız. Darbe girişiminde bulunan ve bununla hizmete girmek isteyen bir yapı var. Bu yapı seçim döneminde de çok rezil bir şekilde çalıştılar. Şimdi de gelip bazı belediye başkanlarımızı milletvekillerimizi ziyaret ederek ortamı yumuşatmaya çalışıyorlar. Böyle bir dünya yok. Seçim döneminde yaptıklarının hesabını kendilerine sorulacak. Ak partiye değil, devlete karşı ihanete kim destek vermişse bunların hesabını soracağız. Kimse kusura bakmasın. Hiçbir şekilde uzlaşma söz konusu değil. Kendilerini affetmemiz mümkün değil. İşledikleri suç devlete karşıdır. Bizde bunun bilincindeyiz. Düzce’de sorumlu olduğumuz için Düzce’deki ekonomik ayaklarını keseceğiz. Gayri hukuki hareket edenleri tek tek tespit edeceğiz. Devlet memuru varsa gerek emniyete gerek kamuda hepsini gözden geçireceğiz. Hepsine hesabını soracağız. Bunun haricinde olanlara da cadı avı yapacak değiliz. Gönül verip de iş birliği yapanlara harekete başlatmış bulunmaktayız. Ben başbakanın verdiği mesajda “İbrahim korkmaz git ve bu paralel yapının ucunu bucağını dağıt.”aldım…”dedi.


BAŞÖRTÜ ÖRTMEKLE KİMSE KOLAY KOLAY CENNETE GİTMEZ


Son olarak AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın da tepkisine yol açan ve Düzce Üniversitesi Bahar Şenlikleri'nde başörtülü kızların erkeklerin omuzlarında oturan fotoğraflarını yorumlayan Korkmaz, “Başını örtmekten ziyade o örtüyü ruhuna sindirmek önemlidir.”dedi.


Korkmaz, “ Tesettür davranışlarınıza da yansıması gerekir. Sadece kadınlar için değil, erkekler içinde öyledir. Başı kapalı olan ben bazı değerli yargılarına sahibim diyor. Başı açık olanda bazı değerlere sahip. kendini bir konuma koyan insanlar onun gereğini yapmak durumundalar. Başta ben olmak üzere. Olayı bilmiyorum resmide görmedim. Bir inanca sahipseniz onunda gereğini yerine getirmelisiniz. Bazen bakıyorsunuz başını örtüyor ama yüzünü gözünü bambaşka bir hale getiriyor. Bu bir İslam’ı tavır mı derseniz, hayır değildir. Başörtü örtmekle kimse kolay kolay cennete gitmez. Üstünü başını örtmek de yetmiyor haliniz hareketlerinizle ancak Allah’ın rahmetini kazanırsınız.”diye konuştu.

 

 

Haber;S.Kaşkır