Terra Projesi'nde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle mensubu olduğu Ak Parti'nin bazı yöneticilerine ilişkin sert eleştiriler yapan Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin, bazı kişilerin mevkilerini kaybedeceği endişesiyle engellendiğini iddia etti.

Geçtiğimiz aylarda şikayetlerini dile getirdikten sonra yaşananları anlatan Acar, Terra Projesi ile ilgili şikayetlerini defalarca iletmelerine rağmen söylediği kelimelerin nereye gittiğini anlayamadığını söyledi. Belediye Başkanlarının kendisinin ilk açıklamayı yaptığı zaman Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'ten çekindikleri için kendisini desteklemediğini söyleyen Acar, haklı olduğunun yavaş yavaş ortaya çıktığını iddia etti.

Acar, Milletekili Celal Erbay, İl Genel Meclisi Üyesi Veysel Mercan, Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan ve Ayhan İslamoğlu ile birlikte yaptığı görüşmede kendisine söz verilen görüşmenin gerçekleşmediğini dile getirdi. Acar neden olarak da bu görüşmenin gerçekleşmesi durumunda bazı kişilerin mevki ve makamlarından olacağını iddia etti.

Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan'ı da suçlayan Acar, il başkanlığını yitirmek istemediği için Terra Projesi'nde belediye başkanlarına sahip çıkamadığını söyledi.

Daha önce yaptığı açıklamaların ardından Düzce Belediyesi'nin kendisine yazı gönderdiğini söyleyen Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar, Düzce Belediyesi'nin yaptığı ihaleye sanki ilçe belediye başkanları katılmış gibi yazı geldiğini, oysa kendilerinin ihale ile bir ilgisi olmadığını ifade etti.

Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin'in açıklamaları ile ilgili bir soruya cevap olarak, Şahin'in başkanların yarısının değişeceğine ilişkin açıklamalarının doğru olduğunu söyleyen Acar, Kaynaşlı ilçe başkanının sürekli olarak milletvekilleriyle görüştüğünü, genel merkezin tavrını iyi bildiğini dile getirdi.

Çilimli Belediye Başkanının kim olacağı konusunun Şahin'den sorulmayacağını da ifade eden Acar, kendisinin görevi başında olduğunu, iki dönem başkanlık yaptığını, bazı çıkarcıların kendisinin yeniden aday göstermeme eğiliminde olduğunu sezdiğini söyledi.

Acar, bazı kişilerin kendisini istemediğini bildiğini, eğer halk başkanlığa devamını isterse illa ki Ak partiden aday olacak diye bir şeyin olmadığını, başka bir partiden seçime girebileceğini de sözlerine ekledi.