“2023 Vizyonu Işığında Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” adlı konferansa katılmak üzere Düzce’ye gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, konferans öncesi Düzce’de gün boyu çeşitli temaslarda bulundu. Belediyeyi de ziyaret eden Malkoç’u Başkan Mehmet Keleş makamında ağırladı. 

Keleş: “Yeniden başkan olmamda büyük katkısı var”

Belediye meclis üyeleri ve birim müdürlerinin de bulunduğu ziyarette Başkan Mehmet Keleş, Malkoç’a belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Keleş, yaptığı açıklamada Başdanışman Malkoç’la olan diyaloğunun geçmişe dayandığından söz ederek “Beraber siyaset yaptığımız bir büyüğümüzdür. Refah Partisi’nin ilk kurulduğu yıllardan beri bizim siyasete yeni yeni girmeye başladığımız zamanlarda partinin en üst düzey büyüklerindendir. Ondan çok şey öğrendik. Aramızda olmanızdan dolayı memnun olduk.” dedi.

Başkan Keleş, Malkoç’un tekrar belediye başkanı olmasında katkısının büyük olduğunu paylaşarak sözü başdanışmana bıraktı.

Malkoç: “Düzce Türkiye’nin bakiyesidir”

Malkoç da Başkan Keleş’in sözlerine karşılık vererek açıklamalarda bulundu. Malkoç, Düzce’de farklı kültürlerden insanların uyum içerisinde yaşadığını belirterek, “Türkiye Osmanlı’nın, Düzce ise Türkiye’nin bakiyesidir” şeklinde konuştu.

Dünya liderlerine hakkında ilginç yorum

Türkiye’de çok iyi yetişmiş insanlardan birinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü olduğunu dile getiren Malkoç, Türkiye’nin iyi yerlere gelmesindeki en büyük payın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğunu ifade ederek ilginç tespitlerde bulundu. Malkoç, “Dünyanın şuanda çektiği en büyük sıkıntı, liderlik sıkıntısıdır. Avrupa’ya bakacak olursak ne Fransa’da ne İtalya’da doğru dürüst lider yok. Yarım yamalak bir tek Almanya’da Merkel var. Obama’ya lider diyebilir miyiz, bilmiyorum. Geçen bir arkadaşımız, ‘Obama Amerika’nın Ecevit’idir. Çok sözler söyler fakat aması var. Sayın Cumhurbaşkanımız hem ufku hem de vizyonuyla. Türkiye’nin ufkunu açıyor. Basireti, dirayeti, tecrübesi önemlidir. 2023’ün mihenk taşı yeni anayasa olacak.”

Görüşmenin sonunda Başkan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç’a çeşitli hediyeler takdim etti.

Haber:Y.SEVER