AK Parti'den iki dönemdir milletvekili olan Metin Kaşıkoğlu, bu dönem aday gösterilememesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Duygulu anların yaşandığı toplantıda Bundan yaklaşık 10 yıl önce milletin teveccühü ile buraya geldiklerini ve bunun bir hizmet yarışı olduğunu ifade etti. Kaşıkoğlu, “Bizim milletvekili belediye başkanı meclis üyesi olmak bir düşüncemiz yoktu. Ama biz Türkiye'de % 34 Düzce'de % 61 oy alarak kurulduktan kısa bir zaman sonra iktidar olduk. O dönemde ısrarla vekil adayı olmamı istediler. Tecrübesizlikle birinci dönemi bitirdik ikinci dönemi kalfalık olarak gördük. Elbette yapamadıklarımız olabilir. Ama milletimizin alnına kara bir leke sürdürmedik. Bize herşeyi söyleyebilirler, beceriksiz diyebilirler. Ama asla bize hırsız şerefsiz dedirtmedik. Anamızdan vekil doğmadık vekil olarak da ölmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

İşte bu konuşmanın devamında duygulu anlar başladı. Kaşıkoğlu, konuşurken duygulu anlar yaşadı.

Düzce Milletvekili Kaşıkoğlu, “Recep Tayyip Erdoğan beni bu partinin çaycısı olarak göndersin ben bu parti için çaycılık bile yaparım. Bu seçim bizim için çok önemli bir seçim. Bundan önce kırdıklarımız olabilir. Herkes hakkını helal etsin. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatmadık.” dedi.

"ALAMAZSINIZ"

Daha sonra diğer partilere de çatan Kaşıkoğlu, “Bizim aday listemiz açıklandığınıda bazıları şenlik yapıyorlardı. Ama hiç umutlanmayın” ifadelerini kullandı. Kaşıkoğlu, “Millet size değil milletvekilliği oy bile vermez. Ben 3-0'dan eminim. Bu bir bayrak yarışı ve bizim elimizden bu bayrağı alacaklar diye umutlananlar sakın umutlanmayın. Alamazsınız.” şeklinde konuştu.