AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İl başkanlarına özel tavsiyede bulunan Davutoğlu, “Kibre ve başarı sarhoşluğuna kapılmayın” uyarısı yaptı. Konuşmasını “Verdiğimiz sözleri tutacağız” diyerek sürdüren Davutoğlu, “Seçim meydanlarında milletimize ne söz verdiysek ilk 3 ayda hepsini yapacağız.” şeklinde konuştu.

Ülkeden silinene kadar mücadele sürdürecek

Başbakan Davutoğlu konuşmasının bir bölümünde kadına şiddet konusuna parmak bastı.

"Kadınlarımızın onurunu korumak bizim en büyük vazifemizdir" diyen Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Kim, ne gerekçeyle olursa olsun herhangi bir kadınımızı incitirse karşısında olacağız. Kadına karşı şiddet, ister fiili ister sözlü anlamda, Türkiye'nin her bir köşesinden silinene kadar bu konudaki mücadelemizi de sürdüreceğiz."

Seçil gibi bir çok kadın var

Davutoğlu'nun bu açıklamaları tüm ülkede olduğu gibi Düzce'de de kanayan yara olan koca şiddetinin son mağduru 26 yaşındaki Seçil Birdoğan'ı akıllara getirdi. 7 aylık bebeği ve 8 yaşındaki kızının yanında eşi tarafından şiddete maruz kalan Birdoğan'ın yardım çığlığına başta devlet kurumları olmak üzere sessiz kalınmadı ancak Seçil gibi olmasına karşılık ekran önüne çıkmaktan çekinen daha bir çok kadın olması mücadelenin arttırılmasına işaret ediyor. Bu doğrultuda hem şiddeti önlemek hem de kadınları korumaya dönük çalışma ve projelerin önemi artıyor. Düzce'de neredeyse 2 yıldır kapısı kapalı olan Kadın Sığınma Evi'nin yeniden hizmet vermesine yönelik çağrılara kayıtsız kalmayan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “Tekrar açılacak” açıklaması yapmıştı. Henüz açıldığına ilişkin resmi bir açıklama yapılmayan sığınma evi, eşinden şiddet gören kadınların barınmaları açısından aciliyet teşkil ediyor. Mağdur kadınların başlarını sokacak bir yerlerinin olmasının yanı sıra iş bulmalarına da yardımcı olan sığınma evi gibi Kadın Danışma Merkezi'nin de hizmet vermeye başlaması bekleniyor.


Haber:C.ÜSTÜNER