Hecinler bölgesinde mahkeme kararıyla faaliyeti durdurulan çöp tesisinin yarattığı krizin çözümü için AK Parti İl Başkanlığı ile Düzce Belediyesi’nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü önderliğindeki kökten çözüm girişimleri devam ediyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Bakan Özlü’nün katılımıyla yapılan toplantıda, belediye ile parti arasında fikir ayrılıkları yaşandığı ileri sürülmüş, il başkanlığının tesisin tamamen kapatılacağını açıklamasına karşın belediye tarafından tesisin 29 yıllığına kiraya verileceği duyurması krizin yansıması olarak yorumlanmıştı. İddialarla ilgili sessizliğini bozan Keskin, hiçbir konuda hemşehrilerinin sıkıntılarına kulak tıkama gibi bir durumlarının olmadığını kaydederek, bütün problemleri çözmek zorunda olduklarını söyledi.

Tesisten rahatsız olan Hecinler bölgesindeki köylerde yaşayan vatandaşların kendilerine yüzde 90 oranında oy verdiklerini anımsatan Keskin, oradaki sorunun çözümü ve çöpün uzun vadede Düzce’nin gündeminden çıkarılmasıyla alakalı çalışma yapmaya karar verdiklerini belirtti.

ALGI OLUŞTURMAK İSTEYENLER BEDELİNİ ÖDER

Çöp sorunuyla ilgili bütün yetkiyi Başkan Keleş’e verdiklerini söyleyen Keskin, “Biz hiçbir konuda ters düşme makamı değiliz. Belediye başkanlarımızın ve milletvekillerimizin temsilcisiyim. Hiç kimsenin bizimle ters düşme veya ters düşüyormuş gibi görünme şansı yoktur. Bunu Hikmet Keskin olarak değil, Düzce’nin il başkanı olarak söylüyorum. Halkın iradesinin dışında hiçbir hareket yapmayız. Hizmetkar olmak için hizmet etmeyenler millete geri döndüğünde bunun bedelini öder. Düzce’de karışıklığa izin vermeyiz. Biz siyaseten gereken talimatları belediye başkanlarımıza ilçe başkanlarımıza söyleriz, onlar da gerekeni yapar. Teşkilat içi siyasi mücadelelere asla izin vermeyiz. Belediyelerimizle uyumlu çalışıyoruz. Böyle bir algı oluşturmak isteyenler bedelini öderler. Düzce’de siyaseti hizmet için yapmayanlar sonuçlarına katlanacaktır.” dedi.

ŞUANDA BİR PROBLEMİMİZ YOK!

Başkan Mehmet Keleş’in bu yılki yatırımları üst seviyede bulduğunu dile getiren Keskin, Keleş’le aralarında problem olmadığını kaydederek şöyle konuştu: “Şuanda bir problemimiz yok. Sayın Keleş ya da bir başka başkanımızla problemimizin olma lüksü yok. Eğer bir problemimiz olsa bile oturup konuşabilecek durumdayız. Belediyecilik zor bir iştir. Belki herkese yetişemeyebiliyor olabilir. Vatandaşlarımız sorunlara iletmek için bize ulaşabilir. Kavga varmış gibi bir görüntü çizilmesi doğru değil, fikir ayrılıklarımız olabilir. Bazı konularda farklı düşünüyor olabiliriz.”