‘Kimse bizim insanımızla dalga geçemeyecek’
Kahvaltılı basın toplantısında konuşan İYİ Parti- CHP Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, veryansın etti. Her iki siyasi partinin il ve ilçe teşkilatları yönetimleri ile kadın ve gençlik kollarının hazır bulundukları programda konuşan Başkan Adayı Küçük,Düzce Belediyesi tarafından yapılan sosyal yardımlar için ‘Sosyal yardım adı altında yoksul vatandaşlara poşetle toplasanız 1,5 kilo bile tutmayacak sebze veriliyor. Artık kimse bizim insanımızla dalga geçemeyecek’ şeklinde konuştu.

‘Sadece 1 yıllık araç kiralama bedeli 15 milyon lira’
Düzce Belediyesi’nin son 1 yılda pazarlık usulüyle yaptığı ihalelere değinen ve slayt eşliğinde tek tek ihale konusu, ödenen tutar bilgilerini paylaşan Başkan Adayı Küçük, ‘Bunlar sırf birilerine rant kazandırmak için yapılan adrese teslim ihalelerdir’ ifadelerini kullandı. Düzce Belediyesi’nin ihale üretme merkezi gibi çalıştığını ve yüzde doksanının pazarlık usulü ile yapıldığını vurguladı. Sadece 2018 yılında Düzce Belediyesi’nin araç kiralamaya 15 milyon 150 bin lira ödediğini söyleyen Başkan Adayı Küçük, ‘Tüyü bitmemiş yetimin 25 kuruşunu kimseye yedirmeyeceğiz’ dedi. ‘İşçisinin maaşını ödeyemeyen belediye Düzceliyi nasıl mutlu edecek ‘ diyen Küçük, kış mevsiminde yapılan tuzlama ve kar küreme çalışması için ‘Kar yağdığında siz yoksunuz ki neden kar küreme aracı alıyorsunuz?’ diye konuştu. Düzce Belediyesi’nin borçlarının ödenmesi için kaynağın yerinin belli olduğunu ifade eden Küçük, ‘Tüyü bitmemiş yetimin 25 kuruşunu dahi kimseye yedirmeyeceğiz’ dedi.

‘Kimliksiz Düzce’yi marka kent yapacağız’
Düzce’de her şeyin var olduğunu ancak ne tarım kenti, ne turizm kenti ne de sanayi kenti olamadığını ifade eden Başkan Adayı Küçük, ‘Kimliği olmayan bir Düzceyiz’ şeklinde konuştu. Düzce’ye bir kimlik kazandırma ve marka kent yapma konusunda kurdukları ekibe güvenlerini dile getiren Küçük, ‘Düzce Belediyesi, Türkiye’de ses getirecek’ iddiasında bulundu. Düzce’deki 3 organize sanayi bölgesi doldurulamamışken Akçakoca’ya 5. Sinin açılmaya çalışıldığını söyleyen Küçük, ‘Akçakoca’da sanayinin işi ne?’ söylemini tekrarladı.

Düzce’yi ‘marka kent’ yapacaklarını ve bu konuda iddialı olduklarını belirten Küçük, ‘Biz siyasi partileri ön plana çıkarmadık. Düzce’yi kalkındırmak için yola çıktık’ ifadesini kaydetti. 12 metreküp sudan para almayacaklarını daha önce açıkladıklarını ve  Düzcelilerden ‘atık su’ bedeli de almayacaklarını açıklayan Küçük, Halk Emek’i açıp, vatandaşa 90 kuruşa ekmek yedireceklerini kaydetti.

Düzce’nin fakirliğe mahkum edildiğini, insanların sadece 50 kuruş fark yüzünden fırınlardan ‘Dünkü ekmeği’ talep ettiğini ifade eden Başkan Adayı Küçük, ‘İnsanımıza dünkü ekmeği layık görenlere artık yeter, yetsin’ diye konuştu. Fırıncılar odasıyla görüştüklerini ve Düzce’ye Halk Ekmek açacaklarını ifade eden Başkan Adayı Küçük, ‘Düzce insanı bizi belediyeciliğimizde ekmeğini 90 kuruşa alacak’ dedi.

‘Ramazan Sokağı’nın bedeli 2 milyon lira’
Geçen yaz Ramazan ayında Anıtpark’ta düzenlenen ramazan sokağı için yapılan ihaleye 2 milyon 550 milyar lira eski parayla 2 trilyon 550 bin lira ödendiğini açıklayan Küçük, ‘Bu 30 gün için ödenen rakam. Düzce Belediyesi çok zengin. Onun için böyle har vurup harman savurmuş’ dedi. İhalelerin ancak doğal afet, salgın hastalık gibi ani ve beklenmeyen olağanüstü durumlarda ivedilikle yapılacağı ihale şartnamesinde yazdığı halde örnek verdiği 15 ihalenin de ivedilikle yapıldığını, birçoğuna tek firma katıldığını ve pazarlık usulü denmesine karşın öngörülen bedelden yukarıda rakamlara yapılan sözleşmeler olduğunu söyledi. Yapılan çalışmalarda Düzce esnafının hiçbir şekilde yer almadığını ve fakirleştirildiğini dile getiren Küçük, ‘Mezarlıktaki parke taşlarının temizlenmesi için ihale yapılıp Sivas’tan bir firmaya yıllık 150 bin lira ödendiğini ifade eden Küçük, ‘Düzce’de mezar taşlarının arasını temizleyip tamir edecek insan yok mu, imkan yok mu?’ diye sordu. 

‘Bir sepetli araca 72 milyon!’
Düzce Belediyesi’nin vatandaşın parasını çar çur ettiğini söyleyen ve bir sepetli araca 5 ay için 72 milyon lira ödendiğini açıklayan Küçük, Düzce Belediyesi’nin mevcut hizmet binasının temizlik işini bile 12 ay süreyle ihale ettiğini açıklayan Küçük, basın açıklamasında saydığı 2018 yılına ait sadece 15 ihalenin toplam bedelinin 34 trilyon 158 milyar lira olduğunu ve ortalama vadenin 5 y olduğunu açıkladı. Düzce Belediyesi’nin borçlarının ödenmesi için kaynağın nerede olduğunun belli olduğunu söyleyen Küçük, namusu ve şerefi üzerine bir kez daha yemin ederek açıklamasını noktaladı. Küçük, partililerce dakikalarca ayakta alkışlandı. Ardından il genel meclisi ve belediye meclisi üyesi adayları ile toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.