4,5 ay önce Basri Karslıoğlu’nun Düzce Belediye Başkanlığına adaylığı koyması ile İl başkanlığı görevini üstlenen Nurettin Türkmen geçtiğimiz günlerde sağlık gerekçesi ile istifasını vermişti. Şimdi gözler CHP’de İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağına çevrildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde, Düzce’de oy oranlarında büyük bir düşüş yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi yeni yönetimi için yarın toplanacak… İlk olarak Düzce Belediye Başkanlığı için il Başkanlığından İstifa eden Basri Karslıoğlu’na teklif götüren İl yönetimi, 30 Mart yerel seçimlerinden beklediğin altında oy alan Karslıoğlu’ndan olumsuz cevap alınca farklı isim arayışlarına girdiği öğrenildi.


Parti kulislerinde il başkanlığı için 6 kişinin adı geçiyor. CHP’de il başkanlığı koltuğu için eski il başkanlardan Ali Haydar Yılmaz ve Zekeriya Tozan, Eski merkez ilçe başkanı ve 2009 yılında belediye başkanlığına adaylığını koyan Evren Kuşçuoğlu, eski kadın kolları başkanı Aslı Tuğan, halen kadın kolları başkanlığını yürüten Müjgan Çakmak ve İl sekreteri Mustafa İzgin’in adı geçiyor.

Oluşturulacak yeni yönetimle 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yaşanan oy kaybı masaya yatırılarak yeni bir yol haritasının belirlenmesi bekleniyor.

 

 

Haber;S.Kaşkır