Başkan ve yönetim kurullarının istifası ile önemli bir sıkıntı yaşayan Akçakoca İlçe teşkşilatında kriz aşılmaya çalışılıyor. AK Parti kulislerinde, partinin önemli isimlerinden Sefer Akkaya'nın ismi ön plana çıkarken, 2 kadın başkan adayının ismi de anılmaya başlandı. Akçakoca AK parti teşkilatının tanınan isimlerinden Esvet Sarıoğlu ve Cüneyt Yemenici'nin başka görevlere talip olacakları, bu nedenle ilçe başkanlığına sıcak bakmadıkları iddia edildi.

Teşkilat içinde milletvekili Osman Çakır'a yakınlığı ile tanınan Tevfik Yapıcı en ağırlıkta isim olarak görülüyor. Ancak Yapıcı'nın bu görevi istemediği ve ikna edilmeye uğraşıldığı da kulislerde konuşulan diğer bir iddia.

 

AK parti belediye meclis üyesi Gönül İşgören ve kent Konseyi Yürütme kurulu üyesi Ayfer Yılmaz da ilçe başkanlığı için adı geçen partililer.

İki kadın aday da, henüz kendilerine resmi bir teklif gelmediğini ancak parti tarafından verilecek her görevi seve seve yerine getireceklerini bildirdiler.

Geçen hafta Milletvekili Osman Çakır'ın ve teşkilatın ağır toplarının katıldığı istişare toplantısından bir sonuç çıkmazken, AK parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ise, 2 gündür Akçakoca'da çalışma yaptıklarını ve ilçe başkanının pazartesi günü belli olacağını söyledi.