Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce’de görev yapan basın mensupları ile düzenlenen kahvaltı organizasyonuna bir araya geldi. Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda Başkan Ay gazetecilerle yaklaşık 1 buçuk yıllık görev süresine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Program, karşılıklı sohbet ortamında gerçekleştirildi.



1 Nisan sabahında görevi devredecek olan Başkan Ay, İl Genel Meclisi

“Belediyenin işlerini takip ederken, bir yandan da seçim çalışmalarında bulunacağız”
Bunun bir veda kahvaltısı olmadığını söyleyen Başkan Ay, partisinin kendisini  1.sıradan İl Genel Meclis Üyesi adayı göstermesini ve seçimlere kadar yapılacak çalışmaları değerlendirdi. Başkan Ay, şöyle konuştu:

“Bugün için veda kahvaltısının antrenmanı diyebiliriz. İl Genel Meclis Üyeliğine bizim arkadaşlarımız, partimiz öyle ön gördü. Nasip olursa seçimlerde İl Genel Meclisi için çalışmalar yapacağız. 1 ay gibi bir süremiz var daha. Belediyede çalışmalarımıza devam edeceğiz. Belediye başkan yardımcılarımızla, müdürlerimizle toplantılarımızı yapıyoruz. Onlar belediyenin işlerine devam edecekler. Ben hem belediyenin işlerini takip ederken bir yandan da köylerimizde, şehrimizde seçim için çalışmalarda bulunacağız. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı halkımıza duyuracağız. Vatandaşımız artık neye karar verirse, 31 Marttan sora çıkan tabloya göre hareket edeceğiz.”



“Belediye başkanlığı döneminde nasıl çalıştıysak orada da aynı şekilde çalışacağız”
Seçilmesi halinde İl Genel Meclis Başkanı olacağı öngörülen Dursun Ay’ın, geçmiş dönemde İl Genel Meclis ile basın arasında yaşanan sıkıntıların yeni dönemde olmayacağına işaret etti. Ay, şunları kaydetti:

“Biz basınla belediye başkanlığı döneminde nasıl çalışmışsak aynı şekilde orada da çalışacağımıza inanıyorum. Basındaki arkadaşların halkın arasında bize getirdiği bütün sorunları değerlendireceğiz, ona göre hareket edeceğiz. Basın halkımızla bizim aramızda elçi. Bizim göremediğimizi siz görüyorsunuz ve bize getiriyorsunuz. Biz de ona göre check-up yapıyoruz. Konuları daha iyi görmüş oluyoruz.”



“Artık tempo artıracağız”
Seçimlere 37 gün kala hem belediye başkanlığı görevini yürütecek hem de İl Genel Meclis Üyesi seçilmek için seçim çalışmalarına katılacak olan Başkan Ay, şöyle konuştu:

“Şuan da çalışmalarımızı, tempomuzu arttıracağız. Bir yandan belediyenin işini aksatmayacağız, onlara devam edeceğiz. Bir yandan da seçim çalışmalarına katılacağız. Artık bundan sonra sabah ezanıyla yola çıkacağız, gece 00.00’a kadar gündüzleri şehir merkezinde seçim çalışmalarımıza katılacağız. Belediyenin işlerini takip edeceğiz akşamları da köylerimize giderek köydeki insanlarımıza partimizi bugüne kadar yapılanları ve bundan sonra yapılacakları anlatmaya çalışacağız.”

“İşleri yapmayıp, borcu aşağı çekebilirdim”
Basın ile olan sohbeti sırasında Düzce Belediyesi’nin özellikle 420 milyon TL’lik borcu ile gündemden düşmemesine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Başkan Ay, şunları söyledi:

“Yapılan işlere baktığınızda belediyenin ekonomisini bir şekilde düzeltirsiniz. Geçen sene mesela 200 bin tondan fazla asfalt yaptık. Ben bu kısa süre içinde asfaltı dökmeyip, diğer işleri yapmasaydım borcu aşağı çekebilirdim. Güçlü ve dinamik bir şehirde yaşıyoruz. Arkadaşlar göreve geldiğinde belediyenin ekonomik sıkıntılarını çözeceklerdir. Belediyemiz Ruhi Kurnaz döneminden beri sürekli borçlu devretmiş. Biz bu süreci iyi yönetmeye çalıştık. Bir ara işçilerimizin maaşında gecikme oldu ama onu kısa süre içerisinde çözdük.”

“Birçok iş yaptık”
Görev süresi boyunca yapılan çalışmalara ilişkin de konuşan Başkan Ay, şöyle konuştu:

“Yaptığımız tüm projeleri tamamladık. Melensu Parkı yapıp bitirdik, kapalı pazaryerini bitirdik. Başlanmış projelerin hepsini bitirdik. Düzce’de bugüne kadar yapılmamış kadar asfalt çalışmasını yaptık. 25 yıldır Küçük Sanayi Sitesi’nde kimse asfalt dökmeye cesaret edemiyordu oraya asfalt yaptık. Aydınpınar’ın yan yollarını yaptık. Bunları yapmayıp belediyenin borcunu kısa zamanda aşağı da çekebilirsiniz. Küçük Sanayi Sitesi’ne yeniden yer yapılıyor. Başka bir şeye mahal vermeden Valilik kanalıyla yapacağız. Sanayide çalışan Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı esnaflar oradan dükkan alabilecek. Bir yıl içerisinde tamamlanacak. Güzel bir planlamayla güzel bir iş çıkacak. Dükkanı olmayanlar kira öder gibi dükkan sahibi olacak. Pazaryerleri yapılacak ve bununla ilgili ileriye dönük çalışmalarımız olacak.”

“Kafana göre borçlanamıyorsun”
“Belediyeler kafasına göre borçlanamıyor” diyen Ay, son olarak şöyle konuştu:

“İler Bankası belli bir kredi borcunu aştıktan sonra sana para vermiyor. O yüzden Mahalli İdareler ve İller Bankası seni denetliyor. Kafana göre borçlanamıyorsun. Ben göreve geldiğimde de ekonomik sıkıntılar vardı. Göreve gelen arkadaşların önünde uzun bir zaman var. Onlar bu planları yaparken geniş bir zamana yayacaktır.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ