Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, veda ziyaretlerine başladı. 31 Mart 2019 Pazar günü Türkiye’nin sandık başına gideceği seçimlerle birlikte görev süresi dolacak olan Başkan Ay, halkın takdiriyle seçilmesi halinde İl Genel Meclis Üyesi olarak Özel İdare çatısı altında Düzce’ye hizmet etmeye devam edecek. 1.5 yıl önce istifa ile boşalan Düzce Belediye Başkanlığı koltuğuna belediye meclisinde yapılan seçimle oturan Başkan Ay, yaklaşan seçimler dolayısıyla gerçekleştirdiği veda ziyaretlerini basın kuruluşlarıyla sürdürdü. Bu kapsamda bugün Öncü’yü ziyaret eden Başkan Dursun Ay, Öncü Medya Grubu’nu bünyesinde barındıran Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven ile Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ile bir araya geldi. Sohbet havasında geçen ziyarette başkanlık döneminde yaptığı çalışmalardan bahseden Başkan Ay, 1.5 yılda boyunca Düzce’ye en iyi şekilde hizmet ettiğini belirterek, gönül rahatlığı ile görevi devredeceğini söyledi.



Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Türkseven ve Ünsal da İl Genel Meclisi Üyeliği yarışında Ay’a başarılar diledi.



“Üniversite bölgesini 8, Düzce merkezi 4 kata indirdik”
Ziyaretin sonunda Öncü Haber mikrofonuna değerlendirmelerde bulunan Başkan Dursun Ay, kendi imzası olan çalışmalardan bahsederek, şöyle konuştu:

“Görev süremiz 31 Mart’ta sona erecek. Yaklaşık 1 buçuk yıl belediye başkanlığı görevinde bulundum. Bu süre içerisinde Düzce’ye çok iyi hizmetler yaptığımızı düşünüyoruz. Öncelikle planlama tekniği açısından binalarımızın kat sınırını ayarladık. Üniversite bölgemizde 8 kata kadar indirdik. Düzce’de 4 kata indirdik. Ayrıca Düzce’mizin içerisinden geçen 3 tane nehrimizin kenarında Asar ve Karaca derelerinde 50 metre, Melen Çayı üzerinde de 100 metre koruma bandı oluşturduk. Bundan sonra gelecek olan belediye başkanları her türlü çalışmayı yapabilirler. Biz önce mülkiyeti çözelim dedik. Onlar da üzerinde yürüyüş, bisiklet yolları, ağaçlandırılmış yollar veya duble yollar yapabilirler. Bunun gibi şehirde başlanmış projeler vardı. Melen Park Projesi vardı, başlanmıştı. Onu bitirdik. İşlevsel bir hale getirdik. Lunapark koyduk. Suyun şişirilmesini gerçekleştirdik. Melen Parkımız Düzce’ye fonksiyon kattı. Ayrıca kapalı otoparkımızı yaptık. Düzcespor’un şu anda kullandığı alanda çok büyük bir spor kompleksi yaptık. Şu anda hiç yarım proje bırakmadık. Projelerimizi tamamladık ve görev süremiz de bitiyor. Düzce’mize hayırlı uğurlu olsun diliyoruz.”

“Öncelikle köylerimizi planlamaktan başlamak istiyoruz”
31 Mart’ta yapılacak seçimleri kazanması halinde İl Özel İdaresi’nin parçası olan İl Genel Meclisi’nde Düzce’nin köylerine hizmet götürülmesi için çalışacağını anımsatan Başkan Ay, sözlerine şöyle devam etti:

“Bundan sonra halkımız bizi desteklerse, bize oy verirse İl Genel Meclisi’nde görev alacağız. Valiliği’mizin bünyesindeki İl Özel İdare ile köylerimize hizmet vereceğiz. Köylerimizde düşüncelerimiz şöyle, öncelikle köylerimizi planlamaktan başlamak istiyoruz. Köylerimizde güzel bir planlama yapalım. Planlı bir şekilde yerleşim oluşsun istiyoruz. Çünkü planlamadan altyapı, doğalgaz yapamazsın. Köylerimizde bu yüzden önce planlama yapmak istiyoruz. Kanalizasyon ve su şebekelerini de gözden geçireceğiz. İlerleyen zamanlarda inşallah doğalgaz çalışmaları yapacağız. Köylerimizde yapılacak çok işimiz var.”
İçinde ukde kalan proje var mı?

1.5 yılla sınırlı kalan başkanlık döneminde ‘Keşke şunu da yapabilseydim’ dediği bir proje olup olmadığı sorusuna ise Ay, şu yanıtı verdi: 
“Derelere koyduğumuz tahsislerin üzerine çok güzel rekreasyon alanları düşünüyorduk ama gelen belediye başkanlarımız bunu yapacaklardır. Önemli konu mülkiyeti çözmekti, biz onu çözdük. Parklarımızda gerekli müdahaleyi yaptık. Hatta İnönü Parkı mülkiyeti tam kimin olduğu belli değildi. Bunu da belediyenin uhdesine geçirdik. Tapusunu aldık, belediyenin envanterine koyduk.”



“İnsanların trafiğe alışması lazım”
Son olarak İstanbul Caddesi’nin tekrar trafiğe açılmasının ardından yüz binlerce lira harcanan tramvay projesine gelen tepkiler için konuşan Ay, şu ifadeleri kullandı:

“Tramvay şu anda garajda çalışır vaziyette. Tramvay için bizim düşüncemiz, hastanemizin önüne alalım, hattı uzatalım. Hastane ile belediye arasında çalışsın. Ben bunu tavsiye ediyorum. Gelecek belediye başkanımız bunu uzatırlarsa en azından o güzergahta insanlar bindiğinde hastane-şehir merkezi arasında gidip gelsinler. Mesafe kısayken değil de uzayınca vatandaşımızın ihtiyacına cevap verecek diye düşünüyorum. Şu anda hiçbir şey heba edilmiş değil. Yarın istesek devam ettiririz. İnsanların trafiğe alışması lazım. İkinci sıra park yapıyorlar. Bunun önüne geçeceğiz. Alıştıktan sonra İstanbul-Sirkeci-Sultanahmet Hattı’nda nasıl tramvay çalışıyorsa o şekilde çalışmasında bir mahsur olmaz.”



Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ