Gümüşova'da halkın belediyeye olan tepkisi mevcut Belediye Başkanı Ahmet Azap'ın tekrar aday adayı olmama kararı almasına yol açtı. Bilindiği gibi AK Parti Genel Merkezi tarafından alınan kararla partili belediye başkanları 31 Mart 2019 tarihindeki seçimler için aday adaylığı başvurusunda bulunmadı. Tamamı aday adayı olarak kabul edilirken aday gösterilip gösterilmeyeceğine parti organları karar verecek.

Bu süreçte Azap cephesinden gelen bu sürpriz hamlenin arkasında AK Parti'den Gümüşova Belediye Başkanlığı'na talip olan Ersoy Gündoğdu'ya olan desteğin giderek artması gösterildi. Gümüşova'da musluklardan çamurlu şekilde akan su başta olmak üzere belediyenin en başlı getirmesi gereken hizmetlerde sınıfta kalmasının sorumlusu olarak görülen ve halkın tepkisini çeken  Belediye  Başkanı Ahmet Azap'ın "İstenmediğim yerde göreve talip olmam." dediği öne sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde Öncü Haber olarak ilçede gerçekleştirdiğimiz röportajda vatandaşların çoğunluğu değişimin gerekli olduğu yönünde görüş bildirirken gerekçe olarak belediye hizmetlerindeki yetersizliğe işaret etmişti.

“Gördüğüm lüzum üzerine feragat ediyorum”
Öte yandan Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, göreve tekrar talip olmama kararı ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Azap, paylaşımında, “Yaptığımız istişareler ve gördüğüm lüzum üzerine 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Ak Parti Gümüşova Belediye Başkan Aday Adaylığı’ndan feragat ediyorum. AK Parti’nin bir neferi olarak dava bilinciyle partimizin başarısı için çalışmaya devam edeceğim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.


Haber: C. ÜSTÜNER



Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv  

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya   

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8