Öncü TV’de salı akşamları ekrana gelen Seçim Gündemi programı bu hafta Kaynaşlı Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Adayı Erol Bayraktar’ı ağırladı. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu programda Başkan Bayraktar, hakkında ortaya atılan iddialardan bir önceki ilçe yönetimiyle yaşadığı sıkıntılara, Kaynaşlı’da hayata geçirdiği projelerden, yeni dönem hedeflerine kadar merak edilen birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

“Ekibimi değiştirmedim”
2014 Yerel Seçimleri’nde başkan seçilmesi sonrası kurduğu ekibin değişmediğini ve aynı müdürlerle ilçeye hizmete devam ettiğinin altını çizen Bayraktar, “Biz 2014 yılında seçildiğimizde, arkadaşlarımızla neler yapabileceğimizi tartıştık ve 4 maddede topladık. Bunların planlaması ile yola çıktık. 4.5 yıldan fazla bütün birim amirlerimizle çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

“Onlar rakibim değil, bu hizmet yarışı…”
Diğer partilerden aday olan isimler için “Onlar rakibim değil, bu hizmet yarışı…” diyen Bayraktar, şöyle devam etti:

“Biz diğer adaylarla, şu anda seçime çıkan ağabeylerimiz ve arkadaşlarımızla rakip değiliz. Hepimiz Kaynaşlı’ya daha iyi hizmet edebileceğine inandığı bir hizmet yarışındadır. Biz fen ve imar alanında birçok şey yaptık. Bunları gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için yaptık. Partimiz bizi bir dönem daha aday gösterdi, halkımız da teveccüh gösterirse 2. dönemimizi de yaparız.”

“Yapamayacağımız sözler vermedik”

“Hiçbir zaman uygulayamayacağımız afakî sözler vermedik.” diyen Başkan Erol Bayraktar, tekrar başkan seçilmesi halinde TOKİ projesinin diğer etaplarını tamamlamak istediğini söyledi.
Bayraktar, “Verdiğimiz sözlerden fazlasını da yaptık. Önümüzdeki dönemde yarım kalan ve tamamlamayı istediğimiz projelerden en önemlisi TOKİ’lerdir. Bir önceki başkanımızın 1. etap TOKİ çalışmasından sonra biz 2. ve 3. döneminin de hayata geçirilebileceğini söylemiştik. Dar gelirliler için yapılan TOKİ konutları bunun ilk adımları olmuştur. Karaçalı mevkiinde 3. etap TOKİ yapımını ve merkezde 4. etap çalışmasının yapılmasını halkımızla kararlaştırdık.”

“Bunca işin arasında kırdıklarım olmuştur”

Halkla sık sık karşı karşıya geldiği ve vatandaşa sesini yükselttiği iddiaları için ise Bayraktar, bu durumun birkaç kişiyle sınırlı olduğunu ve gerektiğinde özür dilemesini bildiğini aktardı. Bayraktar şu açıklamayı yaptı:
“Vatandaş her zaman haklıdır. Her zaman saygımız var. Doğruyu konuşsun ya da öteki şekilde konuşsun, saygımız var. Bizim Kaynaşlı’yı yönetirken, geçmişinde yöneticilik yapmış ve ufku açık insanlarla istişare yaptık. Biz işlerimizden arda kalan vakitlerde onlarla birlikte oluruz. Elbette ki yanlışlarımız olmuştur. 5 yılı tamamlamak üzereyiz. Bu kadar işin içerisinde kırdıklarımız olmuştur. Nefisime ağır geldiği için kırdığım insanlar olmadığını düşünüyorum, Kaynaşlı’mızın geleceği için duyduğumuz endişeden kaynaklıdır. Elbette doğru ve yanlış diyenler olacak biz de onlara göre dersler alacağız. Daha sonra karşılaştığımızda bu diyalogları tamir etmek adına özür dilemeyi de biliyoruz. Dillendirildiği kadar bir hal yoktur. Bu 3-4 kişidir. Bunu yapanlardan da özür dilemişizdir. Birbirimizle kucaklaştık ve büyüklerimizden biri bir hafta arasında aramazsa ikinci hafta muhakkak arar. Şu anda bu şekildeyiz. Bunlar iş azmimiz arasına yaptığımız hatalardır. Ben milletimin geleceği adına kendisinden özür dilemem gerekiyorsa dilemişimdir. Son 4-5 yılda Kaynaşlı’da, yıllara tekamül eden işler oldu. Bunca işin arasında kırdıklarım olmuştur. Önümüzdeki dönem ustalık dönemimiz olacaktır. Yapacağımız işler de tasarrufa takılmıştır. Projelerimizin hepsi bir süreç içerisinde devam edeceğiz. Biz çıraklık ve kalfalık dönemimizi atlattığımız bu dönemde sıkıntılar yaşamıştır. Ustalık dönemimizde bu yaşanmayacaktır.”

“El atmadığımız mahalle kalmadı”
Başkanlık koltuğunda oturduğu süre içerisinde kentte yapılan çalışmalardan da bahseden Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, şunları kaydetti:

“Mahallelerine su isteyen vatandaşlarımızın bu isteklerini karşılamak bize nasip oldu. Geldiğimizden beri Kaynaşlı’nın genelinde 23 km üzerinde şebeke yenilemesi sağladık ve DSİ şartlarında en temiz su şuanda Kaynaşlı’da. Biz tamir esnasında en ufak bir bulanıklaşma yaşamamak için, kuyularımızın tamirini de yaptık. Mahallelerimizin dar sokaklarında olmayan asfaltları, doğalgaz alanında yapılan çalışmalarla yıpranan ve zamanla eskiyen yollara 40 km asfalt döktük. El atmadığımız mahalle kalmadı. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra aile parkı ve bayanlarımız için kafe, kitap kafe planlarımız var.”

“Yaptığımız yatırımlar, borcumuzun 2-3 katı”

Söz Kaynaşlı Belediyesi’nin borcuna geldiğinde ise rakam vermeyen Bayraktar, “Devletin devlete olan borçları ödenir, ödenmeye devam edecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve eski Bakan Mehmet Özhaseki bir toplantısında “Borçlu olmayan belediye çalışmayan belediyedir.” demişti. Erbakan hocamdan sonra belki de Türkiye’de en fazla memur ve personele zam yapan belediyeyiz. İlk geldiğimizde 120 çalışan vardı şimdi belediyemizde 200 kişi çalışıyor. Borçlar ödendikten sonra yeniden borçlanma imkanı sağladık. Esnaf yaptığı işin karşılığını alabiliyor, memur maaşını alabiliyorsa biz bu çarkı döndürüyoruz demektir. Şu ana kadar yaptığımız yatırımlar, borcumuzun 2-3 katıdır.” dedi.

“Biz bu millet için risk almaya geldik”

Belediyede başını öne eğecek hiçbir çalışma ve karara imza atmadığının altını çizen Bayraktar, “Tüm icraatlarımız incelemeye açık.” diyerek belediyeyi şeffaf bir anlayışla yönettiklerini vurguladı.   
Bayraktar, “Burada ‘Belediyenin yolsuzluğu var’ diyen, dosyalarımız herkese açık olduğu gibi bugün de yarın da açık olacak. Biz yarın yerin altında hesap vereceğiz. İçişleri Bakanlığı müfettişliği tarafından denetleme geçiyoruz. Kanunlar çerçevesinde belediye yönetiyoruz. Bizim araştırılmayan noktalarda bile müfettişlere “Araştırın demişliğimiz var”. Biz bu millet için risk almaya geldik. Yine bu riski alarak hizmet edeceğiz.”

“Seçimde istifa etmesi kendi takdiridir”
Tekrar aday gösterilmesinin ardından AK Parti Kaynaşlı eski İlçe Başkanı Saim Özkan’ın istifa etmesini de değerlendiren Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:
“Seçimde istifa etmesi kendi takdiridir. Saim ağabeyle şu anda da oturur dünkü gibi sohbet ederiz. Beni kendi çocuklarını sevdiği gibi sevdiğini de bilirim başkalarının etkisi altında kalmış olabilir. Bu istifanın artı veya eksi olacağını da seçimde görürüz. Ben onun dava adamı olduğuna inanırım.”

“Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz”
“Ben şartlara boyun eğmek için değil, şartları değiştirmek için geldim.” diyerek iddialı bir söylemde bulunan Başkan Bayraktar, şöyle devam etti:

“Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. Gönül belediyeciliğinin alasını yaptım bunun karşılığını vatandaşlarımız 31 Mart’ta verecektir. Halkımıza olan ilgimi vatandaşlarımız iyi bilir. Kırdıklarımız olabilir, özür diliyoruz. Biz Kaynaşlı’nın aydınlık yarınları için yapmışızdır. Çıraklık ve kalfalık dönemini aynı döneme sığdırmak kolay değil. Gelecek seçimlere değil gelecek nesillere çalışmaya devam edeceğiz.”

“Görevden alınmasında rol oynamadım”
MHP’den Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı gösterilen Birol Şahin’in geçmişte AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı iken görevden alınmasında rol oynayıp oynamadığını ise şu sözlerle yorumladı:

“Birol ağabeyimize saygımız vardır. Birlikte yol yürüdük. Kendisinin geçmişte görevden alınması konusunda benimle ilgili bir etken yok. Sadece üniversite mevzunu olduğum için bana ilçe başkanlığı görevi verildi. Yoksa görevden alınması noktasında baş aktör olmam gibi bir şey olmadı.”
 
 Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ