Ak Parti İl Başkanlığı Nisan ayı İl Danışma Meclis Toplantısına Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’te katıldı. Başkan Keleş, geçtiğimiz günlerde geride bıraktığı bir yıllık görev süresi hakkında kamuoyunda kendisine yapılan olumsuz yorumlara cevap olacak bir konuşma yaptı.

İkinci kez oturduğu başkanlık koltuğunda görev süresinin ilk yılını geride bırakan Başkan Keleş, toplantıda yaptıkları çalışmaları ve hedeflerini paylaştı. Başkan Keleş, geride kalan süreçte ‘Beklentileri karşılayamadı’ şeklindeki eleştirileri göreve başlangıç süresini göstererek yanıtladı. Keleş konuyla ilgili olarak “Yoğun bir mücadelenin içerisindeyiz. Belediyeyi geçtiğimiz yıl 1 Nisan tarihinde devraldık. Bu tarih belediyelerin yıllık plan ve bütçelerinin belirlendiği ve faaliyete konulduğu tarihtir. Dolayısıyla biz göreve başlar başlamaz hedeflediğimiz çalışmaları uygulamaya koyamadık. Görev süremizin ilk 2-3 ayı selam sabah nereye geldiğimizi tanımakla geçti. Artık ikinci yılımıza başladık. Hazırlanan projelerle işe başlıyoruz.” dedi.

Belediyenin mevcut borcunun 3 Nisan 2009 yılında 98 milyon 746 bin TL olduğunu 31 Aralık 2014 yılı itibariyle ise 193 milyon 776 bin TL’ye çıktığını söyleyen Başkan Keleş, belediyenin ayrıca 100 milyona yakın SGK ve vergi borcunun da olduğunu söyledi. Başkan Keleş’in borçlarla ilgili yorumu ise ‘Mevcut tablo hoş değil fakat bizi ezemez.” oldu.Başkan Keleş önemli olarak nitelendirdiği otoban bağlantı yolunun ihalesinin 4 bölgeye verildiği ve Düzce’yi en kestirmeden otobana bağlayacaklarını söyledi.

Keleş’in üzerinde durduğu başka bir konu ise içme suyu temini için yapılacak baraj konusu oldu. Başkan Keleş baraj hakkında şunları söyledi. Keleş, “Düzce’nin içme suyu ihtiyacını üzerine 15 milyon metreküp kapasiteli bir barajı Uğur Suyu üzerine yapacağız.” dedi.

Haber;Y.SEVER