Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yerel siyasette en çok konuşulan konulara ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Bilindiği gibi Ak parti Merkez İlçe Kongresinde bir konuşma yapan Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, herkesin yerini bilmesi gerektiğini, aksi takdirde hesap sorulacağına ilişkin sözler söylemiş, kamuoyunda vekilin konuşmasının Başkan Keleş'i işaret ettiği değerlendirmeleri yapılmıştı.

"Söylenen Sözlerden Rahatsız oldum!"

Kaşıkoğlu'nun konuşmasını değerlendiren Belediye Başkanı Mehmet Kele, aslında bu konuşmaya cevap vermek istemediğini, üzerine de almak istemediğini ancak kamuoyunda konuşmanın kendisine yönelik olduğuna ilişkin bir kanı oluştuğunu söyledi. Kaşıkoğlu ile arasında herhangi bir tartışma ve görüş ayrılığı olmadığını söyleyen Keleş, kongrede söylenen sözlerden kendisinin de rahatsız olduğunu dile getirdi.

Keleş, Kaşıkoğlu'nun, kendisinin ürettiği siyaset ile vekilin ürettiği siyasetin önüne geçtiğine işaret etmeye çalıştığını dile getirerek, kendisinin belediye başkanı olduğunu, Ak Parti siyaseti içinde kendisinin herkes kadar yer aldığını söyledi. Kongrede iki aday arasında birilerinin taraf olduğunu hissettiğini, bu konu ile ilgili olarak bazı kişileri uyardığını, bu uyarının kongre sürecine müdahale etmek istiyormuş veya kendi siyasi istikbali için bazı şeyleri yapma gayreti içindeymiş gibi algılandığını söyledi.

"İl ve İlçe örgütü kargaşayı düzeltemeyince genel merkeze başvurdum..."

Konuşmasında İl Başkanı Fevai Arslan ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin'e de gönderme yapan Başkan Keleş, siyasetin sahibinin en başta il ve ilçe başkanları olduğunu, bu gibi kargaşaları düzeltmenin onların sorumluluğunda olduğunu savundu. Keleş, aynı sorumluluğun genel merkezde de olduğunu, yerelde bu konuda gayret olmadığını gördüğü için, konuyu genel merkeze götürdüğünü, hiç değilse sıkıntıların tek taraflı olarak bilinmemesini istediğini söyledi.

"Kimse Üçkağıt Açmasın!"

Muhalefete de mesaj gönderen Mehmet Keleş, kendisinin muhalefet partilerinin kazanacakları belediye başkanlığı sayısı ile ilgili açıklamalarına cevap olarak verdiği “Kimse bu dönem heveslenmesin”sözünün yanlış yorumlandığını, bu söze cevap olarak bir vekilin “Kimse bulunmaz hint kumaşı değil” diye bir açıklama yaptığını söyledi. Kendisinin söylemek istediğinin Ak partinin yerel seçimlerde alternatifi olmadığı olduğunu dile getiren Keleş, kendisi veya bir başkasının aday olması durumunda Ak Partinin seçimin mutlak kazanacağını ifade etti.

Bu durumun muhalefet partilerini Tai Box sporunda olduğu gibi kuralsız mücadele etmeye sevkettiğini savunan keleş, “Kimse Üçkağıt Açmasın” dedi. Başkan Keleş, Kapalı kapılar ardında, dükkan köşelerinde bazı şeyler düşünüp birşeyler yapmaya çalışanların başarılı olamayacağını da sözlerine ekledi.