Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda dün akşam gerçekleştirilen meclis toplantısında gerginlik yaşandı. Şovmenlik yapmakla suçlanan TSO Başkanı Fahri Çakır salonu terk etti. Çakır'ın salonu terk etmesi meclis üyeleri tarafından saygısız bir davranış olarak nitelendirildi.

Dün akşam yapılan toplantıda iki önerge vardı. Önergelerden biri 15 Temmuz Şehit ve Gazileri için toplanan 200 bin TL'nin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne aktarılmasıydı. Ancak TOBB'un böyle bir talebi olmadığı için bu önerge kabul edilmedi. İkinci önergede ise yine toplanan paranın 20 bin TL'sini  15 Temmuz Şehit ve Gazileri için Başbakanlık tarafından açılan hesaba aktarılması, kalanının ise Düzce İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere araç ve teçhizat alınması için harcanmasıydı. İkinci önerge meclis tarafından onaylanarak toplanan 200 bin TL'nin 20'si Başbakanlık hesaplarına yatırıldı. Kalan 180 bin TL'lik miktar ise Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nde kullanılması için Düzce Valiliği'ne aktarılacağı öğrenildi.

Şovmen tartışması yüzünden salonu terk etti



15 Temmuz Şehit ve Gazileri için toplanan 200 bin TL'lik yardımın TOBB'un hesabına yatırılması konusu tartışmaya sebep oldu. Toplantının gündem maddesinde de yazılan ancak onaylanmayan diğer madde, TOBB tarafından da doğrulanmadı. Bu nedenle meclis üyeleri TSO başkanı Fahri Çakır'ın toplanan paraları TOBB'un hesabına yatırmak istemesini şovmenlikle suçladı. Suçlamaların ardından Başkan Çakır salonu terk etti. Üyeler ise bu durumu saygısızlık olarak değerlendirdi.