Partisi tarafından tekrar aday gösterilen AK Partili Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, salı akşamları Öncü TV’de yayınlanan ‘Seçim Gündemi’ programına konuk oldu. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu programda Başkan Yiğit, hakkındaki iddialardan merak edilenlere, Yığılca için yaptıklarından yeni dönem hedeflerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.



Muzaffer Yiğit kimdir?
İlk olarak izleyicilerin kendisini daha yakından tanıması için özgeçmişi hakkında bilgiler veren Başkan Yiğit, şöyle konuştu:

“1961 yılında Yığılca’da doğdum. Tahsil hayatımın tamamı Düzce’de, yetiştirme yurdunda geçti. Ereğli’de fabrikalarda 27 yıl çalıştıktan sonra emekli oldum. Ardından Erdemir’de yönetici olarak çalışmak nasip oldu. 2011 kasım ayı ile birlikte AK Parti İlçe Başkanlığı’na ardından Yığılca belediye başkanlığı olmak üzere göreve devam ediyoruz. 3 çocuğum var.”

Önce ilçe başkanlığı sonra belediye başkanlığı
Siyasete ilçe başkanlığı ile birlikte başladığını aktaran Başkan Yiğit, “İş hayatımdayken siyaset yapma imkanımız olmuyordu. 2 sene başarılı bir ilçe başkanlığı yaptım diyebilirim. Bunun sonucunda değerli büyüklerimiz genel merkezimiz Recep Tayyip Erdoğan genel başkanımızın onayıyla Yığılca belediye başkanlığına onay gördüm ve kendimi siyasetin içinde buldum.” dedi.

“Mütevazi olmayacağım, çok iş yaptık”
Yaklaşık 5 yıllık görev süresince Yığılca’da belediye eliyle hayata geçirilen hizmetler konusunda “Mütevazi olmayacağım” diyen Yiğit, ciddi çalışmalar yaptığını vurguladı.

Yiğit, “Çok işler yaptık. Mütevazilik göstermiyorum. Göreve gelir gelmez, Yığılca’nın kanayan yarası alt yapıya eğildik. Yığılca’da kurulduğu günden bugüne kadar alt yapı sistemi yoktu. İlçede ciddi şekilde sıkıntılar vardı. Derhal toplandık bir Ar-Ge grubu kurduk. İlçenin alt yapısı ile birlikte karar aldık. Ankara’ya ilk proje olarak alt yapı projemi sundum. Bizden önce proje başlamıştı ama projenin bitimi bize denk geldi. Proje bitmemişti. Öncelikle projemizin bitmesini sağladık, eksiklerimizi giderdik ilaveler yaptık. Ankara’ya işin yapılması noktasına getirdik. Faruk Özlü’nün ön gayretleriyle o gün ki genel müdürümüze hızlı şekilde projemizi onaylattık, ihale süreci başladı. Su konusunda ise ana şebekede 18 km içme suyu depolarımızı taktık. Bunları ihale yaptık ve yaklaşık 2 yıllık zaman zarfında bunları bitirdik. Yığılca’nın 50 yıla hitap edecek, 35 bin nüfusa hitap edecek içme suyu iç şebekeleri hepsini değiştirdik. Şuan da son sistem hale getirdik. Yağmurlama projesini yaptırdık nasip edersek 2019 yılında projeyi yapacağız. Yığılca’nın artık toprağın altına gömülecek hiçbir şeyi kalmayacak.” dedi.

“Acaba Muzaffer Yiğit’in 10’da 1’i onlarda var mı?” 
Halka vaat edip yapamadıkları olup olmadığı konusunda ise “Hizmet noktasında eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Yapamadıklarımız var mı vardır ama bunun için süre istiyoruz. Hiçbir kimseyi makamıyla, parasıyla, puluyla değil ben tabiri caizse küçük ölçekli insanların belediye başkanıyım. Benim kadar mütevazi benim kadar alçak gönüllü yok. Acaba Muzaffer Yiğit’in 10’da 1’i onlarda var mı?” şeklinde konuştu.

“4 meclis üyesi neden istifa etti?”
Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın “4 yılda Rıdvan Erdoğan, Telat Temizel ve Nihat Atasoy olmak üzere 3 AK Partili meclis üyesi istifa etti. Bu istifaların nedeni nedir?” sorusuna Yiğit, şu yanıtı verdi:

“Ramazan ayında 400 kişilik iftar yemeğini bana vermedi. Bu arkadaş dürüsttü, o zaman 4 sene bana neden görev yaptı, neden alkış yaptı? Benim dünyamda menfaatçilik, fırsatçılık yoktur. Ben yetiştirme yurdunda büyümüş insanım. Ben Yığılca’da her kesimin belediye başkanıyım. Belediyeden 2 kişi istifa etti. Duruşumu net tutmak istiyorum ve onu da bozmak istemiyorum. Benim 40 yıllık yöneticilik hayatım var. Ben bazı şeyleri sezinleyebiliyorum. Verdikleri bir suyun parasını aldılar iftarda. Ben içinde fitne ve fesat olan her şeye karşıyım yarın da karşıyım öbür günde karşı olurum.”

“Hiçbir kötü insan, kötü düşünce beni görevimden geri adım attıramaz”
Kendi kişisel özelliklerinden bahsederek konuşmasına devam eden Başkan Muzaffer Yiğit, şu ifadeleri kullandı:

“Hayatta mücadeleci bir insanım, mücadeleyi severim. Rabbimin izniyle inançlı bir insan olmaya gayret gösteririm. Hiçbir kötü insan, kötü düşünce beni görevimden geri adım attıramaz.”

Otel projesi ilkbahar aylarında başlayacak”
2018’in nisan ayında kamuoyuna açıkladığı ‘5 yıldızlı’ otel projesinin akıbeti konusunda ise Yiğit,  ilçede 4 katlı bir binayı restore edecek olmaları dolayısıyla fiziki ölçüm noktasında bir gecikme yaşandığını belirterek, “Ama önümüzdeki ilkbahar aylarında başlayacak.” diye konuştu.

“Vicdanı varsa Yığılca Belediyesi’ne kestiği faturayı açıklasın”
“Yığılca’ya yapılan, çakılan her çivi Muzaffer Yiğit’in örnek gayretleri ve Sayın eski Bakanımız Faruk Özlü beyin katkılarıyla olmuştur.” diyen Başkan Yiğit, sözlerine büyük tepki çeken çimento fabrikası yatırımı ile devam etti ve şunları söyledi:

“Babam da yapsa anam da yapsa kardeşim de yapsa fesatlığa karşıyım. Yığılca’da yaşayan herkesin belediyenin imkanlarından yararlanmaya hakkı var. O fabrikaya o gün karşı çıkan her insan şuan sırada bekliyor iş için. İlçemizde bugün fesat oluşturan kesim bu fabrikaya ne kadar fatura kesmişler bilmek istiyorum. Sermaye arttıkça insanlara tepeden bakmayacaksın, sosyal paylaşım yapacaksın.  Empati kurmadığımı iddia eden insanlar 4-5 yıl belediyeye ne kadar fatura kesmişler, bana söylesinler. Yığılca’ya katkı ve değer sağlayan belediye başkanıyım. Bugün bizi eleştiri boyutunda tutanlara buradan soruyorum, vicdanı varsa Yığılca Belediyesi’ne kestiği faturayı açıklasın. Herkes kendine göre düşünsün. Bu seçim döneminde ‘Adam çalışmadı, bunu yapmadı, benden mal almadı’ diyemez. Ama bir kulp bulacak ya onu Allah’a havale ediyorum.”
 
Düzce-Yığılca yolu neden bitmedi?
Yıllardır yapımı süren Düzce-Yığılca karayolunda çalışmaların neden hala tamamlanamadığı konusunda ise şu gerekçeleri sundu:

“Yığılca yolu mevsim şartlarından dolayı durdu. Nasip olursa martın 15’inden sonra devam ediyor. Yığılca yoluna benim kazandırdığım 4 tane viyadük, 2 tünel. Yığılca yolunun 2 sefer projeleri iptal ettirildi. Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat kendisiyle görüştüm. O zaman hiç uğraşmasaydık bu yol yapılmayacaktı. Bir insana bir şeyi yapacaksın ama onun karşılığı var mı yok mu vicdanen soracaksın. Seçim dolayısıyla mahallelere gidiyorum. Vatandaşın teveccühünü, sevgisini lütfen görün. Bu art niyetli insanlarda hiç mi vicdan yok?”

“Yığılca Belediyesi’nde görev yapan başkanlarımızın isimlerini ölümsüzleştirdik”
“Ben 15 sene önce bugün de aynıyım. Ben vatandaşıma asla değişmeyen insanım.” diyerek başkanlık koltuğuna oturduktan sonra değişmediğinin altını çizen Yiğit, sözlerine şöyle devam etti:

“Göreve geldiğimden bu yana hiçbir meclis toplantımda hiçbir belediye başkanıma aşağılayıcı ya da yok sayıcı hiçbir şey etmedim. Onları hep onure etme yoluna gittim. Yapmış olduğum tüm sosyal etkinliklerde onlara yer ayırdım. Yaz programından bütün belediye başkanlarımıza plaket yaptırdım ve belki de Türkiye örnek olabilecek bir projeye imza attık. Bütün görev yapmış hayatta olan belediye başkanlarımızın isimlerini ölümsüz hale getirdik. Onların mahallelilerine, caddelerine isimlerini verdik.”

“26 Şubat’ta projelerimizi açıklayacağız”
Halkın takdiri ile tekrar başkan seçilmesi halinde yapacaklarını da anlatan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, şöyle konuştu:  

“Mahalleleri geziyorum, sokakları geziyorum. Eşimle beraber bütün evleri, ailelerimizi tek tek gezeceğiz. Şuan bin 600 oyla hedefim var. Hiç kimse maça kaybetmek için çıkmaz. Bin 600’e yakın vatandaşın bize karşı teveccühü var. Yığılca’da gönül belediyeciliği dediğimiz sevgi ve saygı devam ediyor. 26 Şubat’ta il başkanımızın ve bakanımızın katılımıyla proje tanıtım toplantımız olacak. Öncelikle yarım kalmış projelerimizi tamamlayacağız. Başta ana projemiz Yığılca yolu, Yığılca yolu benim namusum. Alaplı yoluyla birleştireceğiz hem de nefis bir yolla bağlayacağız ve Alaplı istikametini aşarak Yığılca’yı kör noktadan kurtaracağız. Düzce Valimiz Zülkif Dağlı’nın da öncülüğünde Yedigöller yolunu genişletme çalışmalarımız devam edecek. Yedigöller’in merkezine kadar olacak. Düzce yolu bitecek, Alaplı yolu bitecek, Yedigöller yolu bitecek. Yığılca turizm şehri olma noktasında olacak. Valimizin verdiği müjde var, Sarıkaya Mağarası iç düzenlemesi ışıklandırması onlarla birlikte özellikle söylüyorum 2019 gelişme olacak. Yığılca’ya turizm şehri dedik bu da olacak.”



“Yığılca turizmde, kültürde, yatırımda, her şeyde marka olacak”
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, şöyle devam etti:

“5 yılda yaptığım her şey doğru olmayabilir. Eksiğim olmuştur. Yolda giderken vatandaşı görmemişimdir. Yolda giderken telefonla görüşüyorum ne makamdan kovmuşumdur ne de evimden kovmuşumdur. Benim gece 24:00’da kadar evime insan gelmiştir, ‘Neden geldiniz?’ demedim. Hiçbir vatandaşıma cinsiyet, siyaset ayrımı yapmadım. Zengin ve fakir ayrımı yapmadım. Eğer ikinci 5 yılda vatandaş bize teveccüh gösterirse Yığılca turizmde, kültürde, yatırımda, her şeyde bir marka olacak. Bu markanın belli bir kısmını gerçekleştik. Yeni dönemde yağmur gibi hizmet almaya devam edecek. İnsanları da kırdıysak belli bir noktada gözden geçireceğiz. Bizim tek gayemiz var, Rabbimin rızasını kazanmak. Başka bir şey yok. Herkesin parası, pulu kendinin olsun. Yeter ki paralarını doğru yerde kullansınlar. İnsanların onuruyla oynamasınlar. Siyaset parayla olmaz. Bin 600 oy almaya çalışacağız diyorum hedefim bu diyorum.”
 
Yiğit, sözlerini şöyle noktaladı:
“Ben bütün yaşamın boyunca eşime, çoluk çocuğuma, torunlarıma layık olamadım. Onlara bir gün rahat baba olamadım. Çok çalışmaktan. 2 tane aday adayı olan arkadaşlarımız var. Biri genç arkadaşımız ilçemizin köklü esnafı Zeynel başkanımıza da başarılar diyorum. Rasim kardeşime de başarılar diyorum. Dilek ve temennim şu huzur ve sükunet içerisinde 31 Mart’ı bekleyelim. Oradaki payımızı, nasibimizi görürüz. 1 Nisan itibariyle onlar benim çayımı içmeye gelsinler onlar kazanırsa ben gideceğim. Hep böyle olalım. Yığılca bir avuç yer, insanlar huzur içerisinde yaşasınlar. İnsanların eksiğini, kusurunu aramaktansa projelerimizi alalım. “Bunları yapacağım, kaynağı bu şuradan gelecek” diyelim. Vatandaşımız bizi bununla değerlendirsin.”

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ