MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, AK Parti ve MHP arasındaki ittifaktan 2019’da gerçekleştirilecek yerel ve genel seçimlere, parti içindeki seçim hazırlıklarından Düzce Belediyesi’nin çalışmalarına kadar bir çok konuda Öncü Haber mikrofonuna özel önemli açıklamalarda bulundu.

“İttifakla ilgili komisyon kuruldu”
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 2019 Kasım’ında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamasını ve oluşturulan ittifak komisyonunun Türkiye’yi içindeki sarmaldan kurtaracağı şeklinde değerlendiren Yılmaz şunları kaydetti:

“Genel merkezimiz 16 Nisan Referandumu’ndan sonra yeni bir sisteme geçiyor devlet yönetimi. Bununla alakalı olarak Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde 2019 Kasım ayında yapılacak seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi ifade etti. Biz de bu konuda çalışmalarımızı başlatacağız. Biliyorsunuz ittifak olacak. İttifakla ilgili komisyon kuruldu 3 tane MHP’den, 3 tane de AK Parti’den milletvekili ittifak komisyonunda çalışacak ve yeni dönemde yeni gelişecek sistemle beraber, yeni bir yönetim anlayışı ile yolumuza devam edeceğiz. Biz de bunun günümüz şartlarında olumlu olacağı kanaatindeyiz. Siz de takdir edersiniz ki Türkiye hem içeriden hem dışarıdan bu coğrafi konumu itibariyle, yaşamış olduğu zorluklar nedeniyle güçlü ve milli, yerli bir ittifaka ihtiyaç duyacağı kanaatindeyiz. Bunu böyle götürebilirsek eğer Türkiye’nin bu sarmaldan çıkabileceği kanaatindeyiz.”

“Bu desteğimiz önümüzdeki dönemde de devam edebilir, şu an için net bir şey yok”
Kasım seçimlerinde Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklayan Bahçeli’nin bu tutumunun yerel ve genel seçimlerine yansıyacağı şeklinde değerlendirilmesine ilişkin konuşan Yılmaz şu ifadelerde bulundu:

“Şu anda komisyon görüşmelerinde ve gelişmiş, neticelenmiş bir olay yok. Bu ittifak cumhurbaşkanlığı seçimi ile de alakalı olabilir, milletvekili seçimleriyle de alakalı olabilir. Bekleyeceğiz ve göreceğiz. Komisyon neticelendirsin çalışmalarını büyük bir ihtimal ile Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Genel Başkanımız görüşecektir ve nasıl bir ittifak olacağı netleşecektir. Ancak Sayın Genel Başkanımızın konuşmalarından şunu anlıyoruz, ola ki kuvvetle muhtemel Sayın Cumhurbaşkanı 2019 Kasım Seçimleri’nde seçilirse bu desteğimizin milli ve yerli olacak şekilde önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz şeklinde. Ama dediğim gibi netleşmiş bir şey olmadan konuşmak yanlış olur.”

“Seçim çalışmalarında gereken yardımı ihtiyacı olan tüm teşkilatlarımıza yapacağız”
MHP’nin seçime hazırlıklarına başlaması gibi bir durumun olmadığını zaten seçimin bittiği günün ertesinde çalışmalara başladıklarını aktaran Yılmaz, dün akşam Akçakoca’da gerçekleşen MHP İl ve ilçe teşkilatlarının toplantısı hakkında şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Dün akşam Akçakoca Teşkilatını ziyaret ettik yönetim olarak. Haftalık olağan toplantılarımız oluyor. Bu toplantılarımızı bazen ilçelerde gerçekleştiriyoruz. Akçakoca biliyorsunuz Düzce’nin en büyük ilçesi ve gözbebeği olarak görüyoruz biz. Orada da yeni gelişen siyaset anlayışı ve ittifakla beraber başlamış oldukları seçim çalışmalarını hızlandırmaları yapabileceğimiz gerekli yardımları il olarak yapacağımızı ifade ettik. Bunu bütün ilçelerimize ifade ediyoruz zaten. Divan toplantımızı yaptığımızda karar almıştık bazı toplantılarımızı ilçelerimizle yapacağız kararına istinaden yapılmış bir toplantıydı. Önümüzde 2019, özellikle Mart seçimleri var en yakın olan onunla ilgili hazırlanmaları yönünde telkinde bulunduk arkadaşlara.”

“Biz her zaman yanlarındayız”
Son olarak Düzce Belediyesi’nin çalışmalarını değerlendiren Yılmaz, Düzce yararına olan her adımda ellerini taşın altına koyacaklarını kaydederek şunları söyledi:

“Düzce Belediyesi’nin şu pozisyonda iki dönemi var. Dursun Bey seçildikten sonra bir de öncesi var, Sayın Mehmet Keleş beyefendinin dönemi. Sayın Mehmet Keleş döneminde de meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber Düzce’nin yararına Düzce’nin menfaatine olan şeylerde her zaman telkinlerde bulunduk. Bu Dursun başkanın zamanında da devam ediyor. Düzce Belediyesi’nin eksikleri var mı var. Düzce Belediyesi’nin sorunları var mı var. Dağlar kadar büyük sorunlarımız var, biz bunu çeşitli platformlarda dile getiriyoruz. Sayın başkanın yaklaşımı daha değişik. Bizim söylediklerimiz son meclis toplantısında alınan indirim kararları ile beraber ne kadar doğru bir icraat yaptığını görüyoruz. Bunda bizim çorbada tuzumuz varsa ne mutlu bize ve Düzce halkına. Biz Düzce’nin yararına olan her şeyde her davranışlarında belediye olsun, sayın bakan, milletvekilleri olsun biz her zaman yanlarındayız. Beraberce elimizi taşın altına koyacağımızı her platformda ifade ettik zaten.”

Haber: Ö.YILMAZ