AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, geçtiğimiz hafta TBMM’den geçen yeni anayasanın referanduma götürülmesi sürecinin ardından il yönetim kurulu üyelerine sahaya çıkmadan brifing verdi.



Yeni Anayasa için Nisan ayında yapılacak olan referandum çalışmaları öncesinde AK Parti’de çalışmalar hız kazanmaya başladı. Yeni anayasanın kabul edilip edilmemesi için yapılacak olan referandum öncesinde ilk olarak parti yöneticilerine yeni anayasanın getireceklerini anlatan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, yeni anayasayı vatandaşlara en iyi şekilde anlatmak için yoğun bir çalışma dönemine gireceklerini kaydetti.



İl yönetim kurulu üyelerine yeni anayasa ile yapılan değişiklikleri sine-vizyon gösterisi ile anlatan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, ilçe, kadın ve gençlik kollarının şimdiden mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlarla temasa geçtiğini, ardından da il yönetimi ve milletvekilleriyle sahaya çıkacaklarını kaydetti.

“İnanıyorum ki milletimiz referandumda ‘evet’ oyu verecek”
TBMM’deki yeni anayasa görüşmelerini MHP’nin de desteği ile başarı ile sonuçlandığını ancak nihai kararı milletin vereceğini belirten Keskin, “Milletimize yeni anayasa değişikliğini referanduma kadar anlatacağız. Hazırlıklarımızı yaptık. Yeni anayasa ile ilgili kitapçıklarımızı hemşehrilerimize dağıtacağız. İnanıyorum ki milletimiz referandumda ‘evet’ oyu vererek, istikrarın devam etmesine, yatırımların artmasına, bürokrasinin artmasına ve devlette çift başlılığın kaldırılmasını sağlayacaktır.” diye konuştu.

“Evet çıkarsa koalisyonların tarih olacak”
Türkiye’de referandumdan “evet” sonucu çıkması halinde koalisyonların tarih olacağını belirten Keskin, “Bu sistemi iyi anlatmamız lazım. Yasama, yargı, yürütme daha güçlü olacak. Türkiye lider olmak yolunda referandumda ilk adımı atacak. Bu yüzden bizlere büyük görev düşüyor ve biz de bu görevi daha önce olduğu gibi yine layıkıyla yerine getireceğiz” ifadelerinde bulundu.