Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Gümüşova ilçesinde kurumlara yönelik bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Dağlı’ya ziyarette Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap eşlik etti.

Dağlı ilk olarak Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük’ümakamında ziyaret ederek kendisinden Gümüşova hakkında bilgiler alan ardından Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap’ı ziyaret etti. Dağlı burada basın mensuplarına ziyaretlerle ilgili bilgi vererek soruları cevaplandırdı.

Gümüşova gelişmeye açık bir ilçe
Gümüşova ile ilgili izlenimlerini anlatan Dağlı şöyle konuştu; “Gümüşova bizim batı tarafımızda gelişmeye açık, sorunlarını halletmiş, kendi iç ahengini tamamen yakalamış bir ilçemiz. Kaymakamıyla, belediye başkanıyla, siyasileriyle ve tüm çalışanlarıyla halkımızla birlik beraberlik içinde bulunan bir ilçemiz.”

Çöplerin nereye döküleceğine dair İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle, İSKİ’yle görüşme yapılacak
Dağlı Düzce gündemini uzun süredir meşgul eden Hecinler’deki çöp sorunuyla ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda gerçekleşen toplantıda masaya yatırılan konuyu ve alınan kararla ilgili konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün soruna noktayı koyduğunun altını çizen Dağlı,  şöyle konuştu; “Sayın Bakanımız açıklamayı yaptı. Konu zaten açık. Sayın bakanımız tarafından daha farklı şekilde çöp sorununun çözümü yönünde bir açıklaması oldu. Hecinlerin artık çöp tesisi olarak kullanılmayacağına yönelik bir açıklamaydı. Karar bu şekilde alındı. Çöplerin nereye döküleceğine dair İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle, İSKİ’yle görüşme yapılacak. Şu anda çöplerin taşınması veya başka bir yere dökülmesine dair onlardan bir çözüm bekleniyor. Tabi bu kısa süreli bir çözüm. Uzun vadede, 1 yılı bulabilir. Burada çöpü kendi içimizde zararsız bir şekilde değerlendirmek için bir çöp fabrikasının kurulacağını sayın bakanımız açıkladı. Bizde incelemelerde bulunduk. İZAYDAŞ’ın bu konudaki çalıştığı tesisleri yerinde gördük. Bilecik ve Afyon’daki tesisleri gördük. Bu konuda hangi sistemin daha iyi olacağına belediye başkanımızla bir karar verilecek.”