Yerel Seçimlere sekiz aya yakın bir süre kala Adalet ve Kalkınma Partisi İl teşkilatının Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yeniden aday gösterilmesi konusunda görüş birliği içinde olmadığı, hatta bazı çevrelerin parti içinde nitelikli aday arayışı içinde olmadığı öğrenildi.

İddialara göre, Başkan Keleş'in yeniden aday gösterilmesi ile ilgili olarak Milletvekillerinin de kararsız. Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in icraatlarının tek tek değerlendirmeye alındığı ve açık noktalarının aday adaylığı sürecinde değerlendirmeye alınacağı iddiaları da kulislerde ele alınıyor.

Daha ilginç bir iddia ise, Ak Parti çevrelerinden bazı kişilerin, Milliyetçi Hareket Partisinden aday olacağı düşünülen bir isme destek verme eğiliminde oldukları yönünde... Durum kulislerde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin homojen olmayan yapısı nedeniyle, farklı kökenlerden gelen çevrelerin, Düzce'nin en önemli makamlarından biri olan Belediye Başkanlığı koltuğuna, farklı kişileri uygun görmelerinin normal olduğu şeklinde değerlendiriliyor.

İktidar partisinin kapatma davası sonuçlanmadan aday belirlemeye yönelik somut adımların atılmamaya yönelik bir yaklaşımı olması nedeniyle aday belirleme çalışmalarının nabız yoklama şeklinde yapılabildiği, kapatma davasının sonucuna göre erken seçim olsa da olmasa da çalışmaların hızlanacağı da dile getiriliyor.