Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in 2 gün rötarlı katıldığı ve Düzce'deki başkanlarla birlikte 28 belediye başkanının yer aldığı Amerika Birleşik Devletleri ziyareti hız kesmeden devam ediyor.

Turistik amaçlı geziler de gerçekleştiriliyor
ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter'ın Başkan Keleş'e yaptığı veda ziyaretinden sonra gerçekleşen Amerika gezisinin amacı ise bilinmiyor. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Mehmet Keleş, planlı bir gezi olan Amerika yolculuğu öncesi kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmadı. Düzce'den toplam 10 belediye başkanının yer aldığı programın detaylarına bakıldığında ise başkanların ilk durağı Amerika'nın dördüncü, Teksas eyaletinin ise birinci büyük şehri olan Houston oldu. 30 Nisan-8 Mayıs tarihlerini kapsayan ziyaret, öncelikli olarak Houston Hayvanat Bahçesi ve Johnson Uzay Merkezi'ni gezmekle başladı. 1 Mayıs günü gerçekleşen bu turistik gezilerin devamında ise resepsiyon gerçekleşti. Houston'daki resepsiyonun ardından rota Teksas'a çevrildi.

Önemli şirketlerin CEO'ları ile görüşüyorlar
Ülkenin farklı şehirlerinde yerel yöneticilik yapan bir çok belediye başkanının katılımıyla öğle yemeği eşliğinde Dünya Enerji Şehirleri Ortaklığı Toplantısı gerçekleştiren belediye başkanları, belediye işletmesi olan atık su temizleme merkezini de inceledi. Müze ve kütüphane ziyaretleri, film gösterimleri ve milli park gezilerinin renk kattığı Amerika temasları kapsamında şu günlerde Teksas eyaletinde olan başkanlar bölgedeki önemli şirketlerin CEO'ları ve iş dünyası liderleri ile de biraya geliyor. Teksas'taki temasların ağırlık olarak eyaletin önemli şirketlerinin yöneticileri ile olması dikkat çekti.

Katı atık tesisleri de incelenecek
Diğer yandan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in başkanı olduğu Türkiye Belediyeleri Birliğ üyesi belediye başkanlarının 10 günlük ABD ziyaretinde katı atık tesislerini de inceleyecek olması, Düzce'nin yaşadığı sorunu akıllara getirdi. Mahkemenin faaliyetini durdurduğu Hecinler'deki tesis için yeni bir yol izlemesi gereken Başkan Keleş'in Amerika'daki temaslarını fırsata dönüştürebileceği gündeme geldi.

Dünyanın en önemli ekonomik ve askeri gücü olması nedeniyle “Süper Güç” sıfatıyla anılan Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde Mehmet Keleş önderliğinde katı atıkla birlikte akıllı şehir projeleri, enerji, su arıtma ile tasarrufu ve çevre konularında yerinde incelemelerde bulunan belediye başkanlarının ülkeye eli dolu dönmesi bekleniyor.

Haber:C.ÜSTÜNER