Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’ye üye olduğu törende yaptığı konuşma, yeni dönemin ayak sesleri olarak yorumlandı. 16 Nisan’daki Anayasa Değişikliği Referandumu sonucunda yerinde sayan ve özellikle hüsran yaratan illerde tüm kademelere halkın bakış açısının Erdoğan tarafından daha detaylı gözden geçirileceği köşe yazılarına konu olurken, bu tahminlerin ışığında AK Parti’yi önemli gelişmeler bekliyor.  

21 Mayıs’ta yapılacak olan AK Parti Kongresi'nde partinin genel başkanı olacak Erdoğan’ın özellikle belediyelere büyük bir neşter vurmaya hazırlandığı gündeme geldi. Halk oylaması sonuçlarının aşağıya inmesinde belediyelerin önemli etkisi olduğu görüşü öne çıkarken, son olarak Erdoğan’ın dünkü törende başkanlara yönelik sözleri dikkat çekti.

“Tek bir kuruşunu dahi çarçur etme hakkımız yoktur”
Erdoğan, konuşmasında şu sözleri kullandı: “Bizim bu ülkenin tek bir kuruşunu dahi çarçur etme hakkımız yoktur. Bizim milletimizin huzuru, refahı, geleceği için yapılması gereken hiçbir çalışmayı öteleme, savsaklama hakkımız yoktur. Şunu söylüyorum, tabii bugün burada belediye başkanlarımız filan yok, bakanlarımız var, ama onlar da inanıyorum ki televizyonlardan izliyorlar, bizim hizmetimizde şuna dikkat etmemiz gerekir: Hizmet gereklidir, ama hizmet yeterli değildir, aslolan yeterli olanı yapmaktır. Yeterli olan nedir? Yeterli olan, halkımızın gönlüne girmektir, halkımızın gönlüne kazanmaktır. Bizim rehavete kapılma, hele hele milletimizin rotasından çıkma hakkımız asla yoktur. Öyleyse çalışacağız, daha çok çalışacağız, daha samimi çalışacağız, daha verimli çalışacağız, daha çok insana ulaşacağız, bizi duymamış olana kendimizi duyuracağız, bizi tanımamış olana kendimizi tanıtacağız. Toplumun hiçbir kesimini tabii ki ihmal etmeyeceğiz, özellikle gençlere ve kadınlara özel önem vereceğiz.”

Düzce de kritik iller arasında!
Öte yandan her seçimde zefer kazandığı ve bu başarıyı bakanla taçlandırdığı Düzce’de MHP’den gelecek oylarla yüzde 80’in üzerinde bir rekor beklentisi olan AK Parti’nin 1 Kasım Seçimleri’nde aldığı oyda kalmasının Genel Merkez tarafından yeni süreçte irdelenip irdelenmeyeceğini ise zaman gösterecek.