Evren Kuşçuoğlu ile Saim Aksözün kıyasıya yarıştığı kongrede konuşan iki İlçe Belediye Başkanı'da ildeki çekişmellerden rahatsız olduklarını ve ilçelerine kırgın döndüklerini söylediler. Kongrede zaman zaman gergin anlar yaşandı.
CHP Düzce Merkez İlçe Kongresi yoğun katılım ile Kızılay düğün salonunda yapıldı.
Kongre'ye Zonguldak Milletvekili Ali Koçak, Akcakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, Baro Başkanı Ali Dilber, TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin, Saadet Partisi merkez İlçe Başkanı İlhan Alemdar, Sendika temsilcileri, Delegeler ve partililer katıldı.
Zonguldak Milletvekili Ali Koçak Başkanlığında divan heyeti oluştururuldu. Mevcut merkez ilçe başkanı Evren Kuşcuoğlu faliyet ve hesap raporlarını okurken 11 Kasım 2009 tarihinde atamayla göreve geldiklerini geçen zaman içinde başarılı çalışmalar yaptıklarını anltattı ve oylama sonucunda raporlar kabul edildi.
Daha sonra söz alan delegelerden Osman Sivrikaya Düzce'nin 24 köyünden partimizin üyesi yok. Bir üyemiz olan köy sayısı ise 40. Hiç üyemiz olmayan bir köyden 38 oy aldık dedi. Yunus Zengin ise “kol kırılır, yen içinde kalır” ancak bizim partimizde bu böyle değil ve mutlaka düzeltilmesi gerekiyor dedi. En sert konuşmayı ise Akcakoca İlçe Başkanı Selçuk Yanmaz yaptı. Böyle bir yapıda Düzce'de Milletvekili çıkaramazsınız bu hayalden öteye gitmez medyanın önünde suçlama olmaz biz ilçelerden Düzce'ye geldiğimizde İl örgümüzle grur duymalıyız aynı konuyu ısıtıp ısıtıp buraya getiriyorsunuz bu basının önünde olmaz kavga olan eve kız vermezler dedi. Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin yaptığı konuşmada İl ve merkez ilçe arasındaki sürtüşme tüm ilçelere yansıdı. İl ve merkez ilçe bizim ilçelerimize karışmayın kötü bir şey olursa ozaman rapor istersiniz dedik ve ilçemizde birlik beraberliği sağlayarak Belediye Başkanlığını kazandık. İl ve merkez ilçe arasında kavgalar devam ederse Milletvekilğini kazanamayız dedi.
Düzce'ye teşkilatımıza gelip kırgin gidiyoruz diyerek sözlerine başlayan Akcakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak herkes birbirini çekiştiriyor. Bu nedenle ilçemize kırgın gidiyoruz. Benim bundan sonraki hedef kitlem cami cemaatleri. Cami cemaatleri kandırılıyor. Bunlara bunu anlatmamız lazım ve ben bunu yaparak tamamının oyunu alacağımıza inanıyorum. Ülke iyi yönetilmiyor. Her gün benim yanıma en az 15 kişi iş için geliyor. Bizim işsizliğe çare bulmamız lazım ve bunuda başaracak birikimimiz var dedi.
Abdullah Dağıstanlı'da yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajları verdi ve üyümizi biz üyelerimiz bizi tanımıyor. Küçük olsun benim olsun zihniyetini yıkmalıyız dedi. Eski merkez ilçe başkanlarından Kemal Efe bende görevden alınanlardanım. Delege seçtiği Başkanına sahip çıkmalı. Burada neden toplanıyoruz İl Başkanı görevden alacaksa neden seçim yapıyoruz bunu anlamış değilim dedi.
Düzce merkez ilçe eski başkanlarından Haluk Günaydın 5.5 yıl başkanlık yaptığını ve bir süredir Düzce'de olmadığı için adres bulunamadı diye üyeliğinin silindiğini partinin doğru yönetilmediğini ve küçültüldüğünü dile getirdi. Günaydın'ın açıklamaları sırasında salonda gerginlikler yaşandı ve karşılıklı sataşmalar meydana geldi. Daha sonra kürsüye gelen İl Başkanı Zekeriya Tozan iki yıllık görev süresince gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. İlle sürtüşen merkez İlçe Başkanı'nı genel merkez görevden aldı ve Evren Kuşcuoğlu'nu atadı bu atamadan benim haberim bile olmadı dedi.
Daha sonra Merkez İlçe Başkan Adayları konuşma yaptılar.
İlk konuşmayı Saim Aksöz yaptı ve parti parasından usülsüzlükler yapıldığı şeklindeki suçlama çok çirkin. Bu suçlamalardan sonra yüksek disiplin kurulu kararını verdi. Bu karardan sonra ben İl Başkanı'nın istifasını bekledim yapmadı. Seçimle gelen seçimle gider diyerek partiyi kırıla kırıla küçültüler dedi.
Mevcut merkez ilçe Başkanı ve Başkan Adayı Evren Kuşcuoğlu Düzce'den en azından bir Milletvekili çıkartmak için birlik beraberlik içinde çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından seçime geçildi ve delegeler oylarını kullandılar.
Sandıklar açıldı oylar sayıldı ve zaman zaman gergin geçen kongre sonucunda Evren Kuşcuoğlu 118 oy, Sami Aksöz 65 oy aldı ve CHP Merkez İlçe Başkanı Evren Kuşcuoğlu oldu.