2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere büyük önem veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcıhamam kampında milletvekillerine seçimler için uyarılarda bulunmuştu. „2009 yılında yapılan seçimlerdeki gibi darbe yemek istemiyorum“ diyen Erdoğan, belediye başkanı aday adayları üzerinde titizlikle durulmasını istedi. Erdoğan’ın uyarıları milletvekilleri ile sınırlı kalmayacak.

Başkanları sorguya çekecek

Erdoğan’ın 2014 seçimleri için en önemli çalışmalarından biri mevcut belediye başkanları için olacak. Mevcut başkanlarla tamammı devammı kararı verecek olan Başbakan, belediye başkanlarının bu zamana kadar olan performanslarını masaya yatıracak.

Sakarya’dan başlayacak

Önümüzdeki ay Sakarya’yı ziyaret etmesi beklenen Başbakan Erdoğan, belediye başkanlarını sorguya çekecek. Başkanların bu zamana kadar gösterdiği performans ve halk nezdinde güven ve itibarlarını test edecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim zamanı verilmiş sözlere de bakacak.

Başkanlarla ilgili bütün bilgilere vakıf

Her belediye başkanıyla ilgili dosya hazırlattığı ve A'dan Z'ye bütün bilgilere vakıf olduğu ileri sürülen Başbakan Erdoğan'ın özellikle bazı başkanlara ek süre vereceği söyleniyor.

Vaatlerini yerine getiremeyen, teşkilatla arası bozuk olan ve anketlerde oyu parti oyundan bir hayli düşük olan bu başkanlara seçime kadar son bir şans daha verilecek.

Bu süre zarfında sözlerini yerine getirmesi ve gerek vatandaşlar, gerekse teşkilatlarla arasını düzeltmesi istenecek olan başkanların, bu günlerde hummalı bir çalışma içerisine girmesi bekleniyor. 

Haber: H. İŞCAN