Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bazı belediye başkanları ile yola devam edilip edilmeyeceği yönündeki açıklamalarıyla ilgili başkanlara verilen süre 15 Ocak'ta doluyor. Erdoğan'ın bazı başkanlarla yola devam edilmeyeceği sinyalini vermesinin ardından, halen görevde olan başkanlar arasında gergin bekleyiş başladı. Aralarında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in de bulunduğu bir çok belediye başkanı göreve devam edip edemeyeceklerinin açıklanacağı günü bekliyor. Erdoğan'ın, şu anda görevde olan İl ve İlçe Belediye Başkanlarını yakından ilgilendiren açıklamalarıyla birlikte, Genel Merkez'in yaptığı temayül yoklamalarının hemen ardından isimler açıklanacak.

Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada,Bayram ertesinde 46 il de çalışmaların başlayacağını bildirmiş, “46 ilimizde gerek il belediye başkanlarımız, gerekse ilçe belediye başkanlarıyla ilgili çalışma yapacağız. Bu çalışmada da aynı sorular yöneltilecek ve yine başarılı olan, gerçekten halkla münasebetleri iyi olan, yola devam diyebileceğimiz arkadaşların kararını vereceğiz” diyerek seçim için mevcut belediye başkanlarının yerine başka adaylarla yola devam edilebileceğini ifade etmişti.

Bu kararların doğrultusunda, Düzce'de bu 46 İl arasında bulunurken, Genel Merkezin Keleş'i yeniden aday gösterip göstermeyeceği, Keleş'in göreve devam etmesinin istenmemesi halinde Başkan adayı olan İsmail Bayram'a Teşkilatın ılımlı bakıp bakmadığı, ya da bu iki isim dışında yeni isimlerin gündeme gelip gelmeyeceği soruları cevabını bulacak.