Yaklaşan yerel seçimler öncesinde partilerin adayları belirleme çalışmaları başlarken Ak Parti'nin ülke genelinde yaptığı temayül yoklamaları da bugün Düzce de yapıldı. Yoklamaya Ak Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, Yalova Milletvekili İlhan Evcim, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Sezer Katırcıoğlu ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Çalışkan da katıldı.

Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, yoklama öncesinde yaptığı açıklamada bütün delegeleri oy kullanırken duyarlı olmaya davet ederek yapılan temayül yoklamasının hayırlı olmasını diledi.

Yoklamalar kapsamında İl Belediye Başkanı Mehmet Keleş için 155 delege her ilçe Belediye Başkanı için ise 120'şer delege oy kullandı. Yapılan oylamada toplam binin üzerinde delege tamam mı devam mı kararı verecek. Yapılan temayül yoklamaları sonuçlarının yapılacak değerlendirme sonrasında açıklanması bekleniyor.

 Diğer taraftan da Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in asıl zorlu sınavı ise 17 Aralık 2008 Çarşamba günü olacak. Düzce halkına “Mehmet Keleş'i tekrar başkan olarak görmek istiyor musunuz” sorusu sorularak halk yoklaması yapılacak.