Ak Parti Genel Merkezinin önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanlarının büyük bölümünü yeniden aday göstermeyeceğine ilişkin spekülasyonlar, Ak Parti Kaynaşlı ilçe Başkanı Birol Şahin'in açıklamaları ile ilk kez parti içinden bir kaynak tarafından doğrulanmış oldu.

2009 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler konusunda görüşlerini açıklayan Birol Şahin, bu seçimin bugüne kadar yapılan en heyecanlı seçim olacağını, bunun nedeninin ise muhalefet ve iktidar partisinin çekişmesinden değil, Ak Parti içindeki adaylık yarışından kaynaklanacağını dile getirdi.

Şahin, muhalefet partilerinin il temsilcilerinin seçime çok hızlı hazırlandıklarını söylediğini, bunun doğru olmadığını söyledi. CHP, MHP ve Saadet Partisi'nin il başkanlarının 22 Temmuz seçimlerinde ağır yenilgiler aldıklarını ifade eden Şahin, yenilginin ardından siyaset yapmanın kolay olmadığını savundu.

Kendi partisine mensup belediye başkanlarına yönelik eleştirilerini yineleyen Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin, Belediye Başkanlarının gerek Türkiye, gerekse Düzce'de yarısının değişmesinin beklendiğini iddia etti. Şahin Ak Parti rüzgarı ile seçilen bazı belediye başkanlarının emanetçi gibi durduklarını, bir yerden ışık görseler gideceklerini söyleyerek, başka partilerden transfer olan başkanlara yönelik eleştirilerde bulundu.

Adayların belirlenmesinde milletvekillerinin müdahil olmasının mümkün olmadığını belirterek, daha önce vekillerin yaptığı açıklamalara da tepki gösteren Şahin, aday belirleme sürecinde Genel Merkezin de hata yaptığını gördüğünü, bunu da yaptığı görüşmelerde söylediklerini dile getirdi. Milletvekillerini eleştirirken, altı ayda bir Düzce'ye geldiklerini, belediye başkanının makamında bir kahve içip altı ay yeniden ortadan kaybolduklarını söyleyen Şahin, konunun asıl müdahilinin halkın sorunlarına daha hakim olan teşkilatlar olacağını ifade etti.

Şahin gazetecilerin soruları üzerine, şu anda Kaynaşlı Belediye Başkanlığı için Ak Parti nezdinde gayrıresmi girişimlerde bulunan beş aday olduğunu, kendisinin şu aşamada adaylığı düşünmemekle birlikte, konjonktürde meydana gelecek değişikliklere paralel olarak aday olabileceğini de söyledi.