Düzce AK Parti İl Binası bugün en hareketli günlerinden birini yaşadı. Belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyenler için son başvuru günü 1 Kasım olunca, bir çok isim art arda resmi müracaatını yaptı. Düzce Belediye Başkanlığı koltuğuna talip olan partinin önemli isimlerinden Mevcut Başkan İsmail Bayram, Eski Başkan Keleş, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik ve Sakaryaspor Kulüp Başkanı Selahattin Aydın aday adaylığı başvurusu için son günü tercih etti.

Belediyeden partiye yürüdü

Mevcut Başkanı İsmail Bayram, tekrar aday adaylığı başvurusunda bulunmak için partiye Düzce Belediyesi'nden yürüyerek geldi. Yol boyunca büyük ilgi gören Bayram'a esnaf, başarılar diledi.
İl binasında resmi başvurusunu AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'na teslim eden Başkan İsmail Bayram, “Biz çok önceden niyetimizi belli etmiştim ancak 1 Kasım itibariyle de başvurumu yapıyorum. Geleceğin Düzce’sini ortaya koyduk. Alt yapıdan ulaşıma, çevreden kültüre kadar her alanda önemli işlere ve ilklere imza attık.” dedi.


Kaşıkoğlu ise, “2009’dan bu yana geceli gündüzlü Düzce’ye hizmet etmeye çalıştı. Düzce’nin yaşanabilir bir şehir olması noktasında büyük emek harcayan Belediye Başkanımız, AK Parti’den aday adayı oldu. Bu sene bereketli bir sene, geçtiğimiz seneye göre daha fazla başvuru aldık.” diye konuştu.

 

 


Ustalığını merkezde yapmak istiyor

2004 Yerel Seçimleri'nde de merkez belediyesi için aday adayı olan ancak adaylığı Keleş'e kaptıran Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, resmi başvurusunu son gün yaptı. Ustalığını merkezde yapmak isteyen Çelik, 3 dönem Gölyaka belediye başkanlığının ardından bu kez merkez belediyesi için resmi başvuruda bulundu. AK Parti İl Binası'na gelerek başvuru evraklarını teslim eden Çelik, yerel yöneticilik ve hizmet konusunda ciddi bilgi, birikim, tecrübe ve donanıma sahip olduğunu hatırlatarak, “Bu onurlu görevi layığı ile yapacağıma inancım tamdır.” dedi.

 




Düzce için hizmet etmeye hazırım

2004-2009 döneminde Düzce Belediye Başkanı olan Mehmet Keleş de bir kez daha şansını deneyen isimler arasında yer aldı. AK Parti İl Başkanlığı'na kalabalık bir grupla gelen Keleş, İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'na dosyasını takdim ettiği sırada, Düzce için hizmet etmeye hazır olduğunu dile getirdi. Keleş'in başvurusunun ardından Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin'in "AK Parti halkın oyunu ipotek altına alamaz" söylemine yanıt veren Kaşıkoğlu, "Düzce'de AK Parti'nin AK Parti'den başka rakibi yoktur." diyerek yine iddialı bir açıklamaya imza attı.

 




Oğluyla geldi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eski Belediye Başkan Yardımcısı ve şuan Sakaryaspor Kulüp Başkanlığı görevini yürüten Selahattin Aydın da Düzce Belediye Başkanlığı aday adaylığına başvuruda bulundu. Adaylık başvurusuna oğluyla birlikte gelen Aydın, “Düzce’miz ve bizler için hakkımızda hayırlı etsin. Allah hiçbirimizi mahcup etmesin.” dedi.

 




Necati Alkan da aday adayı

Kamu emeklisi ve şuan Düzce’de bir yapı denetim firmasının sahibi olan Necati Alkan da Düzce Belediye Başkan aday adaylığı için AK Parti İl Teşkilatı’na gelerek İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’na dosyasını takdim etti.

 





Öte yandan daha önce aday adayı başvurusunda bulunan Mustafa Keskin, Semih Kıbrıs, Eski Vali Dursun Ali Şahin ve AK Parti'nin ilk kadın belediye başkan aday adayı Rukiye Yeşil ile birlikte Düzce Belediye Başkanlığı koltuğuna AK Parti'den toplam 9 kişi talip oldu.