Düzce İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı bu hafta yapılacak seçimle belli olacak. Bilindiği gibi AK Parti'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmak için İGM başkanlığı görevini bırakması gereken Dursun Çakır, geçtiğimiz hafta istifa dilekçesini Düzce Valiliği'ne sunmuştu. İstifa ile boşalan koltuğun yeni sahibi ise mayıs ayı toplantılarında yapılacak seçimle belli olacak.

Çoğunluğun AK Partili olması nedeniyle yine AK Partili bir ismin başkanlık koltuğuna oturacağı İGM'de şimdilik 2 adayın ismi ön plana çıkıyor. İnönü Parkı işletmecisi olan AK Partili Üye Cahit Aydın'ın başkan olabilmek için teşkilatla yoğun bir görüşme trafiği yaşadığı öğrenilirken, İGM 1. Başkan Vekili Selahattin Esen'in de koltuğa talip olduğu öğrenildi.

AK Parti'nin adayı toplantıda belli olacak
Dursun Çakır'ın yerine Akçakoca'dan meclise giren üye ile birlikte toplam 18 AK Partili İGM üyesi seçim öncesi partide grup toplantısı gerçekleştirecek. İl Başkanı Hikmet Keskin başkanlığında yapılacak toplantıda gönlünde başkanlık yatan isimler hakkında diğer üyelerin görüşü alınacak. Teşkilatın son kararı vereceği bu toplantı sonucunda AK Parti'den tek aday için sandık başına gidilmesi bekleniyor. Sürpriz taliplilerin çıkabileceği İGM Başkanlığı Seçimleri için MHP grubunun aday çıkarması beklenmezken, toplantıların 2 Mayıs'ta başlayacağı bildirildi.

Haber: C.ÜSTÜNER