Düzce’de gerçekleştirilen Saadet Partisi Bölge Hamle Toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Saadet Partisi Genel Sekreteri, Saadet Partisi Bolu, Düzce ve Sakarya İl Başkanları, Bölge İlçe Başkanları, Bölge Teşkilatları ve partililer katıldı.

Türkiye’nin bir numaralı meselesi

Bölge Hamle Toplantısında Konuşan Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, şunları kaydetti:  “ Terör, Türkiye’nin bir numaralı meselesidir. Gün geçtikçe tehlikeli bir istikamete doğru gitmektedir. Türkiye’yi bölmek isteyen dış güçler tarafından planlı olarak tahrik edilmiş ve desteklenmiştir. Her gün yoğun çatışmalar oluyor. Her gün insanlar ölüyor, şehit cenazeleri geliyor; Analar kan ağlıyor. Bölge halkı mağdur iki ateş arasında can pazarı yaşıyor”

Baskı ile terör çözülemez

Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu belirten SP Genel Sekreteri Çetinkaya; Milli Görüş’ün partisi Saadet Partisi'nin terör belasından kurtulması için hazırladığı reçeteyi açıkladı. Çetinkaya, "Avrupa ve Amerika ile işbirliği yapılarak İslam dünyasına hizmet edilemez. Çözüm kendi tarihimize, kendi inancımıza ve değerlerimize dönmektir. Baskı ile terör çözülemez. İslam’ı dikkate alan, ümmet bilinci ile çözülebilir. Çözüm önerileri bölgenin tarihi ve sosyal gerçeklerine uygun olmalıdır. Devlet bölge yatırımlarında öncü olmalıdır” diye konuştu.

Toplantı, SP Genel Sekreteri Çetinkaya’nın konuşmasının ardından basına kapalı şekilde gün boyu devam etti.

Haber: S. C. AKYÜZ