MHP İl Başkanlığı tüm isimlerin yer aldığı Düzce aday adaylığı resmi listesini 20 Mart Cuma(yarın) yayınlanması beklenirken, partide aday belirleme konusunda yol haritası da şekilleniyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 21 Mart'ta Ankara'da MHP Büyük Kongresi'ni topluyor. Kongre sonrası aday belirme çalışmaları hız kazanacak. MHP aday adayları 12 Mart’ta başlayan başvuru maratonuyla eş zamanlı olarak Genel Merkez’e çağrılarak mülakattan geçirilecek.
4 kişilik komisyon aday adaylarıyla bire bir görüşerek rapor hazırlıyor. Başkanlığını AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan’ın başkanlığını yaptığı komisyonda ayrıca Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Muhasip Mevlüt Karakaya ve Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk yer alıyor. Komisyon görüşmeler sonunda hazırlayacağı raporu Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye sunacak.
ELEKTRONİK TEMAYÜL GÜNDEMDE
MHP’de bire bir görüşmelerin ardından ‘eleme’ için gündemde olan bir diğer yöntem ise elektronik temayül… Partinin 2007 ve 2011 yıllarında yapılan genel seçimler öncesi teşkilatın eğilimini ölçmek için izlediği metodun 2015 yılı genel seçimleri öncesi de yapılması gündemde… Genel Başkan Devlet Bahçeli yakın çevresine elektronik temayülün uygulanmasından yana olduğunu söylediği bilinse de henüz teşkilatlara bu konuda bir resmi yazı ulaşmadı.Ankara’dan elektronik temayül kararı çıkarsa teşkilat yöneticileri belirlenen gün ve saat aralığında aday görmek istedikleri isimleri bilgisayar başına geçerek seçecek. 


Haber:S.KAŞKIR