Ak Parti'nin yerel seçimler için aday adaylığı başvurularını 19 Aralık'tan 31 Aralık'a çektiği biliniyor. CHP de son başvuru süresini 30 Aralık olarak açıklamıştı. Tarihlerden de anlaşılacağı gibi yerel seçimlerde il ve ilçelerden Belediye Başkanlığı aday adaylığı için son 10 günlük sürece giriliyor.

Özellikle bu hafta içinde aday adaylığı konusunda hareketli günlerin yaşanması beklenirken Ak Parti'nin il ve ilçelerde aday adaylığı başvurusu konusunda ön planda yer aldığı gözleniyor. Parti de il Belediye Başkanlığı için şimdilik 3 isim konuşulurken bu aday adayları mevcut Başkan Mehmet Keleş, İsmail Bayram olmuş, Ali Ergün'ün de aday adayı olacağına kesin gözüyle bakılmıştı.

 Ak Parti'nin ilçe aday adaylarında da Kaynaşlı ve Çilimli ön planda yer alıyor. Kaynaşlı'dan 4, Çilimli'den ise 6 aday adaylığı için başvuru yapılmıştı. CHP de ise şimdilik birkaç ilçe de aday adaylığı başvurusu yapıldı. MHP den ise hala bir ses çıkmadı. MHP'nin de bu hafta içinde aday adaylığı konusunda bazı isimleri açıklaması bekleniyor.

Diğer taraftan özellikle bu hafta içinde İl Belediye Başkanlığı başvuruları konusunda önemli isimlerin ortaya çıkması bekleniyor. Adayların kimler olacağı ise Genel Merkezlerin yapacağı değerlendirmeler sonucunda belli olacak.