Ak Parti’de 7 Haziran’da yapılacak olan 25.Dönem Milletvekilliği seçimleri için önemli bir basamak dün akşam noktalandı. 11 Şubat’ta başlayan ve özellikle bu hafta yaşanan yoğunluk sonrası Düzce’den Ak Parti’ye yapılan aday adayları başvuru sayısı 66’yı bularak tamamlandı. Aday Adaylarının parti binasında Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’e başvuru dosyalarını basın önünde teslim ettiği törenlerde renkli görüntülerde yaşandı.  

Süreç öncesi Ak Parti’den adı aday adayı olması muhtemel isimlerin arasında üst sıralarda yer alan eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük başvurusunu sessiz ve derinden yaptı. Aday adaylığı başvurularının kabulünün son gününde hatta son 30 dakikasında randevu almadan başvuru dosyasını Ak Parti Teşkilatına teslim eden Büyük, yarışta ‘Bende varım’ dedi.
Aday adaylığı için başvuru yapan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ertan Taşlı aday adaylığı için gittiği parti binasında partililere karşı agresif hareketlerde bulunarak ‘Ben partinin eskisiyim siz daha çok yenisiniz. Ak Parti’nin neferiyim’ diyerek çıkışması ortamda moralleri bozdu.

Ak Parti’de öne çıkan başvurular arasında siyasi partisini değiştirerek Ak Parti’den aday adayı olanlar oldu. İki isim özellikle dikkat çekti. MHP’den daha önce iki kez milletvekili aday adayı olan Aydın Koç ve Anavatan Partisi’nden Ak Parti’ye geçiş yapan Erkan Seçkin oldu. İki ismi de Ak Parti logolu rozeti İl Başkanı Hikmet Keskin taktı.
Ak Parti eski İl Başkanı Mustafa Yılmaz aday adaylığı için yaptığı konuşmada Düzceli olmayan adaylara tepki gösterdi. Bayan Milletvekili aday adayı Gönül İşgören hazırladığı konuşma metnini okurken heyecanlandı. Bir diğer bayan aday adayı Meryem Aydın Şirin ise duygularına gözyaşlarını tutamadı.

Aday adaylarından Ahmet Balkan, konuşma esnasında talihsiz bir dil sürçmesi yaşadı. Alkan ‘Cumhurbaşkanım’ demek isterken yanlışlık ‘Cumhurbaşbakanım’ dedi. Aday adayı Abdullah Çelebioğlu, adaylığını şiirle ifade etti.
On günlük aday adayı başvuru süresi farklı duyguların dışa yansımasıyla akıllarda iz bırakarak sona erdi. 


Haber:Y.SEVER