AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu basın toplantısı düzenledi. Düzce Kasrında düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına İl Başkanı Fevai Arslan ile İl Genel Meclis Başkanı Sinan Aydın katıldı.

Tekel işcilerinin eylemi ve Türk İş binası işgali konusuyla açıklamalarına başlayan Kaşıkoğlu, "Bir ayı aşkın süredir pek çok eyleme tanık oluyoruz ve bu eylemlerin arkasında başka şeyler yatıyor. Eylem yapan bu işçilerimizin büyük çoğunluğu tekel tütün işleme depolarında çalışanlar. Bu depolarda artık çalışma yapılmadığı için tazminatları ödenerek iş akitleri fes edildi. Ancak burada hiç bir işçiyi sokağa atmak gibi bir durumda söz konusu değildir. Kendilerine asgari ücretinde üstünde rakamlarla başka kamu kuruluşlarında çalışma imkanı tanınıyor. Tahsillerine göre hepsine iş imkanı veriliyor. Bu konuda bilgiler sürekli çarpıtılıyor." dedi.

"Demokratikleşme ve Milli Birlik Beraberlik Projesi çalışmalarımız hakkında bir yıldır sert tartışmalar yapılıyor. Bu konuda CHP ile MHP' nin söylemleri tıpkı İmralıdakinin söylemleri ile aynı. TRT ŞEŞ kurulduğunda ilk karşı çıkan DTP oldu. Aynı tepkiyi CHP ve MHP de gösterdi. Suç orada yaşayan vatandaşlara Türkçeyi öğretmeyenlerde bunu biz devletin milletin kaynaklarıyla yapıyoruz. PKK 8 ayrı kanaldan yayın yapıyor. Biz o vatandaşlarımıza ulaşmasaydık çok mu daha iyi olurdu. Bu konuda CHP ve MHP Genel Başkanlarının tavrını herkes yakınen gördü. İktidar olma hedefi olan bir partinin kan ve gözyaşı dinsin diye bir proje çalışması yoksa vay vay bu ülkenin haline. Teröre aktarılan 300 milyar dolar ülkenin gelişmesi için harcanacak, kan ve gözyaşı son bulacak. Amacımız artık şehit cenazelerinde anaların gözyaşlarının akmaması. TC Bayrağının altında yaşayan vatanına, bayrağına bağlı herkes 1. sınıf vatandaşımızdır. Buna karşı çıkan herkesle mücadelemiz sürecek. Terörizimle pazarlığımız yok, son terörist yok edilene kadar mücadeleyi bırakmayacağız.

Yıllarca güneydoğuya stajyer öğretmenleri gönderenler gerekli hizmeti sunamadılar. Aynı durumu deprem sonrasında Düzce yaşadı. Buradaki tecrübeli kamu görevlileri tayin istediler. Buraya kimse gelmek istemedi ve daha çok stajyerlerle hizmet verilmeye çalışıldığı için başta eğitimde olmak üzere pek çok alanda geride kaldık. PKK' nın ezdiği insanların özgürleştirilmesi için meclise sevk edilen yasalarla istismar konularını ortadan kaldıracağız. İnsanların dağa çıkışını önleyeceğiz, iç ve dış destekcilerinin önünü kapatalım" diyen Kaşıkoğlu bir ana oğluyla Kürtce konuşuyorlar diye cezaevinde görüştürülmüyorsa bu sorunu çözmeniz gerekiyor. Bizde tek dil Türkçe, tek bayrak Türk Bayrağı, dinsel etniksel milliyetciliğe karşıyız. Türkiye'nin bütün etrafı düşmanlarla örtülüydü. Bu gün vizeler kalkıyor. Türkiye güçlendi. Düne kadar düşman olanlarla dostluk kuruluyor, ticaret yapılıyor, Başbakanın Davos'ta yaptığı iki cümlelik çıkış dünyada nasıl yankılandı ve destek gördü. Hep birlikte takip ettik. Gerillalarla, teröristlerle mücadele hukuk içinde kuralları içinde yapıldı ve böylede devam edecek. 20 Yıl sonra asit kuyularından çıkan cesetlerin hesabını soruyor, hakkını arıyoruz. Bu vatan evlatlarını feda edemeyiz ve o bataklığı kurutmaya kararlıyız. PKK tasviye sürecine girdi. Dış destekleri kesildi. Dış destek olmadan hiç bir terör grubu 10 günden fazla dağda barınamaz" dedi.