Cumhuriyet Halk Partisi’nde Cumartesi günü, Atatürk Spor Salonu’nda başlayacak ve Pazar günü sona erecek olan 32’nci olağan kurultayda, bin 232 delege partinin yeni dönemdeki genel başkanını seçmek için oy kullanacak.

CHP’de Genel Başkanı Adayı olabilmek için delegelerin en az yüzde 20’sinin, yani 253 delegenin kurultay salonunda imza vermesi gerekiyor.

Partide Genel başkanlık için aday olacağını açıklayan dört aday adayı var. Eski Grup Başkanvekili ve Samsun milletvekili Haluk Koç, TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Umut Oran, Parti Meclisi Üyesi Ayhan Yalçınkaya ile öğretim üyesi Tolga Yarman aday olabilmek için delegeler nezdinde çalışmalarını sürdürüyor.

Görevdeki Genel Başkan Deniz Baykal da hesaba katıldığı zaman aday sayısı beşe çıkıyor. Adayların tamamının bir delegenin mükerrer imza vermesini yasaklayan tüzük nedeniyle gereken imzayı toplaması matematiksel olarak mümkün değil. Bu nedenle kurultay günü adaylardan en az birinin elenmesi kaçınılmaz.

İlk gün genel başkan seçiminin yapılacağı kurultay, ikinci gün PM ve YDK üyelerinin seçimi ile sonuçlanacak. CHP tüzüğüne göre PM için 80, YDK için ise 20 üyenin seçilmesi gerekiyor.